Апеляційний суд став на сторону Портнова,який оприлюднив персональні дані членів команди редакції «Схем»

Апеляційний суд став на сторону Портнова,який оприлюднив персональні дані членів команди редакції «Схем»

15.12.20 10:53 0 459
14 грудня Апеляційний суд міста Києва відмовив у задоволенні апеляційної скарги водія «Схем» Бориса Мазура на рішення Печерського районного суду, який у серпні відмовив йому у задоволенні позову про захист права на приватність і відхилив прохання зобов'язати колишнього народного депутата та ексзаступника голови Адміністрації президента Андрія Портнова видалити з публічного простору його персональні дані. Про це повідомляє журналіст Радіо Свобода із зали суду. Після публікації повного тексту рішення Апеляційного суду Києва з мотиваційною частиною, воно буде оскаржене у касаційному порядку, повідомила адвокатка учасника команди «Схем» Бориса Мазура Оксана Максименюк.

«Суд створює небезпечну практику, через яку може бути поширена персональна інформація будь-якої особи як спосіб захисту своїх прав, хоча закон каже, що таке поширення є незаконним, і воно дозволяється тільки у виняткових випадках. Тепер на основі цього рішення будь-яка особа може поширювати персональні дані особи, і вважати, що такий спосіб захисту є законним і відповідає принципам співмірності і розумності», – заявила адвокатка Бориса Мазура, керівниця юридичного напрямку Інституту розвитку регіональної преси Оксана Максименюк.

Рішення на користь Андрія Портнова ухвалила колегія суддів Апеляційного суду міста Києва у складі Ганни Крижанівської, Максима Оніщука та Вікторії Шебуєвої.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Лондоні максимально ...
Наступна новина: США запровадили санкції ...

КОМЕНТАРІ