Чим юрист з нерухомості буде корисний при покупці квартири?

Чим юрист з нерухомості буде корисний при покупці квартири?

16.12.20 00:33 2 747

Всі знають, що перед покупкою квартири необхідно переконатися в тому, що на неї є всі необхідні документи, а також, що їх обов'язково потрібно перевірити. Якщо ви співпрацюєте з ріелтором — він буде переконувати вас, що документи на квартиру перевірені. Нотаріус перед підписанням договору також скаже, що все нормально. Яке ж тоді завдання юриста з нерухомості? Нумо розберімося. Ну а допоможе нам в цьому співробітник юридичної компанії "Документи": https://document.od.ua/, яка безпосередньо займається справами, які пов'язані з нерухомістю в Одесі.

Чим саме займається юрист з нерухомості і яка від нього користь?

Якщо ви шукаєте квартиру через агентство нерухомості, то ви вже знаєте, що за свої послуги ріелтор бере від 3 до 5 % від вартості квартири. За ці гроші він обіцяє не тільки підібрати вам квартиру, але й перевірити документи продавця. Багато хто вірить в це і самостійно перевірку документації не проводить. А дуже навіть дарма.

Ріелтор, частіше за все, не має юридичної освіти. Людина, яка нічого не розуміє в законодавстві навряд чи зможе чітко сказати, чи вірні документи надав продавець, чи оформлені вони за законом, а також які ризики для вас, як покупця, несе ця угода. Головне завдання ріелтора — продати вам квартиру. Його цікавить тільки власна вигода, адже оплату за свою роботу він отримає тільки в разі підписання договору купівлі-продажу.

Що перевіряє нотаріус?

Як би дивно це не здавалося, але нотаріусу теж вигідно, щоб ви купили будь-яку квартиру. Ви ж не станете оплачувати його послуги, якщо угода не відбудеться. Природно, на відміну від ріелтора, нотаріус дійсно проводить хоч якусь перевірку. І перевіряє він квартиру по електронних реєстрах на предмет того, чи немає заборони на її продаж або будь-яких обтяжень по цій квартирі. На цьому його робота закінчується. Якщо квартиру можна продавати — він завірить угоду та отримає свою грошову винагороду.

У разі ж якщо після покупки квартири у вас виникнуть з нею будь-які проблеми - «повісити» провину на нотаріуса не вийде. Згідно із законодавством, він не несе відповідальності, якщо продавець надав йому свідомо неправдиві дані, а він, у свою чергу, завірив проведення операції.

Чим займається юрист з нерухомості?

Саме він і може провести детальну перевірку документації продавця, оцінити ризики по угоді та супроводжувати вас аж до моменту підписання договору купівлі-продажу. А ось чим корисний юрист з нерухомості при покупці квартири:

  • кваліфікований фахівець здатний провести аналіз документів про право власності на квартиру продавця і попередніх власників;
  • він розповість, чим може бути ризикована для вас та чи інша угода;
  • він порадить, яку додаткову документацію потрібно вимагати у продавця для більшої впевненості в його надійності;
  • завдяки його консультації ви будете знати, де можна знайти додаткову інформацію про об'єкт і продавця нерухомості;
  • він може порадити, до якого нотаріуса та експерта-оцінювача краще звертатися;
  • він точно скаже, чи не обманює вас продавець або ріелтор;
  • він розповість про всі можливі конфлікти, які можуть виникнути при покупці, обраної вами нерухомості.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 113)
Попередня новина: Юридический аутсорсинг: ...
Наступна новина: Переваги та недоліки ...

КОМЕНТАРІ

аватар країна
hazggg - 16.12.20

Гучний заголовок і стаття норм - можна ловити траф з ПС

аватар країна
supervolodya - 16.12.20

Через некоторое время Ваша статья станет популярной. Запомните мои слова.