США звинуватили Росію у підриві стабільності у Середземноморському регіоні

США звинуватили Росію у підриві стабільності у Середземноморському регіоні

16.12.20 09:14 0 437
Державний секретар США Майк Помпео звинуватив російську владу у підриві стабільності у Середземноморському регіоні, зокрема у Сирії, Лівії та низці інших країн. Про це мовиться у заяві, оприлюдненій Державним департаментом 15 грудня.

Заява стала відповіддю на слова глави МЗС Росії Сергія Лаврова про те, що Сполучені Штати ведуть політичні ігри у Середземноморському регіоні і затягують призначення нового спецпредставника генерального секретаря ООН в Лівії.

«Сумно і неконструктивно, що пан Лавров знову перекручує факти і намагається переписати історію», – зазначив Помпео.

Глава Держдепартаменту наголосив, що Вашингтон активно працює з союзниками і партнерами у Східному Середземномор'ї для забезпечення більшої стабільності, безпеки і процвітання. «Якщо хто і грає в політичні ігри і намагається гальмувати прогрес у регіональних конфліктах, то це Росія, яка діє виключно у власних інтересах і на шкоду регіону», – наголосив Помпео.

Зокрема Помпео зазначив, що у Лівії «Москва продовжує порушувати ембарго ООН на постачання зброї і розпалювати конфлікт руками підконтрольного їй воєнізованого формування «Група Вагнера». ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Заарештований у Лівії політтехнолог «кухаря Путіна» вийшов на свободу

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ