Що таке полікарбонат? Який він буває і де застосовується?

Що таке полікарбонат? Який він буває і де застосовується?

16.12.20 10:05 3 755

Навіть ті, хто не має ніякого відношення до будівництва, напевно щось чули про полікарбонат. І вже точно кожен його бачив. Гарний навіс або козирок над входом, зручні та оригінальні альтанка, огорожі, зупинки, вітрини й, звичайно, теплиці. Все це може бути виготовлено з полікарбонату. Але що таке полікарбонат? Який він буває і де застосовується? Відповіді на ці питання нам дасть співробітник компанії https://polikarbonat.net.ua/uk/, яка безпосередньо реалізує полікарбонат з доставкою по Україні.

Полікарбонат: що це таке?

Цей дивовижний матеріал, по своїй суті є пластиком. І, як всякий пластик, виготовляється методом екструзії або лиття з гранул. Відмінність цього пластика від інших — його прозорість.

Звичайно, для різних конструкцій необхідний різний полікарбонат — по товщині, властивостям і кольору. Найпопулярнішими є монолітний і стільниковий варіанти. Вони мають різний вигляд, але схожі за багатьма властивостями.

Монолітний полікарбонат

Це великі листи пластику різної товщини. Найтонший лист монолітного полікарбонату має товщину всього 1,5 мм, а найтовстіший - 10 мм. Монолітний полікарбонат може бути прозорим, матовим і непрозорим. Існує досить багато кольорів даного матеріалу, тому кожен може підібрати найбільш відповідний для себе.

Найчастіше монолітний полікарбонат застосовується там, де необхідна більш міцна заміна склу. Адже він у 200 разів міцніший скла і при цьому в 16 разів легший. Монолітний полікарбонат не б'ється, утворюючи осколки, відмінно поглинає шум і ультрафіолет, витримує як високі, так і низькі температури не деформуючись. Крім того, він починає горіти тільки при температурі + 570 0 C (тобто він практично не горючий). А це важливий аргумент при використанні цього матеріалу в житловому будівництві.

Стільниковий полікарбонат

Зовні він дуже не схожий на монолітний полікарбонат, але має зовсім іншу структуру, зовні нагадуючи стільники. Звідси, власне, і назва. По суті, стільниковий полікарбонат — це кілька тонких листів пластику, з'єднані між собою перемичками. Вони ж служать ребрами жорсткості, надаючи стільниковому полікарбонату необхідну міцність. Чим більше таких ребер, тим міцнішим буде лист.

Така комірчаста конструкція стільникового полікарбонату наділяє лист особливими властивостями: легкістю, гнучкістю, пружністю та міцністю. Завдяки порожнинам в осередках, стільниковий полікарбонат відмінно зберігає тепло. Саме тому теплиці зі стільникового полікарбонату такі популярні.

Якісний полікарбонат здатний прослужити до 50 років, а це чималий термін для будь-якого будівельного матеріалу.

Застосування полікарбонату

Застосування стільникового або монолітного полікарбонату в тій чи іншій конструкції, звичайно, залежить від призначення самої конструкції. Обидва матеріали мають відмінні експлуатаційні характеристики та властивості, тому так широко застосовуються повсюдно.

Великою перевагою також є доступна вартість полікарбонату. Хоча монолітний полікарбонат дорожче стільникового, але все ж його вартість залишається цілком доступною.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 108)
Попередня новина: У понад 200 населених ...
Наступна новина: Поліція прибрала більшість ...

КОМЕНТАРІ

аватар країна
Fit998 - 16.12.20

Всегда приятно читать умных людей

аватар країна
Gagarin37 - 16.12.20

супер оригинально

аватар країна
CrazyOl - 16.12.20

Позволю себе не согласится с вами