БТІ: що потрібно знати?

БТІ: що потрібно знати?

16.12.20 22:39 3 895

Стикаючись з необхідністю звернення до БТІ в перший раз, багато хто вважає, що переоформлення документів займає багато часу і що доведеться стояти величезні черги, однак сьогодні є багато приватних компаній, наприклад, ТОВ «КОНСАЛТ ІНВЕСТ СТРОЙ»: https://cibcenter.com.ua/services/uslugi-bti/, які є відмінною альтернативою комунальному БТІ.

Бюро технічної інвентаризації: Головні функції

БТІ по своїй суті являє собою організацію, яке веде облік нерухомості, підтверджує документи на право власності, займається складанням технічних паспортів, проводить експертну оцінку та виконує ряд інших функцій. Роблячи перепланування житла або продаж, всі дані заносяться в реєстр і цим нехтувати не варто, оскільки це може потягнути порушення законодавства з відповідними наслідками. Не обійтися без відвідування цього державного органу і під час купівлі / продажу житла, його успадкування або дарування.

Зрозуміло, що отримання документів тут відбувається не відразу, а може зайняти деякий час в залежності від типу документа. Однак в середньому, цей термін не перевищує двох тижнів. Звернувшись в БТІ, можна отримати такі документи як:

  • технічний паспорт;
  • право власності;
  • план будинку або приміщення;
  • оціночну вартість об'єкта.

Навіщо виконується інвентаризація об'єктів нерухомості?

Інвентаризація нерухомості, що включає будь-які технічні зміни об'єкта, є основним завданням БТІ. В першу чергу це робиться для того, щоб запобігти небезпечним змінам, які можуть порушити цілісність конструкції будівлі.

Інвентаризація потрібна всім житловим об'єктам, незалежно від того, введені вони в експлуатацію чи ні. Також виділяють такі її типи, як первинна та поточна.

Первинна інвентаризація проводиться перед тим, як об'єкт здається в експлуатацію, а поточна є плановою, і здійснюваної 1 раз в 5 років.

Первинна інвентаризація найголовніша і тому потребують від власника надання всіх документів на нерухомість, включаючи дозвіл на будівництво і всі технічні дані будівлі. Якщо надалі власник приміщення захоче привнести якісь зміни, то потрібно буде зробити її новий технічний паспорт.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Наступна новина: Основные преимущества ...

КОМЕНТАРІ

аватар країна
noname449 - 16.12.20

подробней пожалуйста

аватар країна
NikTarutin - 16.12.20

И правда креатив…супер!

аватар країна
Fuccboii2005 - 16.12.20

Завжди приємно читати розумних людей. Дякуємо!