У Молдові парламент повернув офіційний статус російській мові

У Молдові парламент повернув офіційний статус російській мові

17.12.20 08:08 0 377
У Молдові парламент більшістю голосів визнав російську мову «мовою міжнаціонального спілкування»

Парламент, більшість в якому зберігають прихильники чинного президента Ігоря Додона, у середу ухвалив низку законопроєктів, які представники проєвропейської опозиції назвали «токсичними». Опозиційні парламентарі на засідання не прийшли на знак протесту.

Згідно з документом, який визначив статус російської мови, державні службовці повинні будуть надавати інформацію і відповідати на запити громадян російською мовою – якщо цього вимагатиме автор звернення. Російською мовою також повинні дублюватися інструкції до ліків, назви вироблених в країні товарів і послуг, таблички на державних установах. Державною мовою залишається «молдовська, що функціонує на основі латинської графіки», держслужбовці зобов'язані нею володіти.

Російська мова мала в Молдові статус мови міжнаціонального спілкування відповідно до закону, ухваленому ще в радянські часи, проте Конституційний суд раніше визнав цей закон застарілим. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Молдова: тисячі людей вийшли на вулицю з вимогою провести нові парламентські вибори

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ