Вірменія: Пашинян заявляє,що дочасні вибори не можуть відбутися тільки на основі його рішення

Вірменія: Пашинян заявляє,що дочасні вибори не можуть відбутися тільки на основі його рішення

17.12.20 08:28 0 388
Прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян, заявляє, що не може самостійно ухвалити рішення про призначення дострокових парламентських виборів. Про це він повідомив в інтерв'ю вірменьскій службі Радіо Свобода 16 грудня.

Таку заяву Пашинян зробив на тлі закликів опозиції піти у відставку через мирні угоди з Азербайджаном.

«Питання не в тому, чи повинен прем'єр-міністр подати у відставку. Питання полягає в тому, хто вирішує у Вірменії, хто повинен бути прем'єр-міністром. Народ повинен вирішити. Позачергові вибори не можуть відбутися тільки з моєї волі», – сказав голова вірменського уряду.

Пашинян додав, що натомість «потрібно досягти консенсусу». Втім, вдаватися в деталі він не став.

Читайте також: Азербайджан: чотирьох військових затримали за злочини під час протистояння в Нагірному Карабасі

Водночас політик визнав, що несе відповідальність за результат останніх бойових дій, в яких загинуло понад 5600 людей з обох сторін. Відтак останні сутички в регіоні Нагірного Карабаху стали найбільш смертоносними з 1990-х років.

«Я вважаю себе відповідальним № 1 (в поразці вірменської сторони – ред.), але не вважаю себе винним № 1», – сказав Пашинян, відкинувши твердження критиків, що війну спричинила його нібито недбала політика щодо Нагірного Карабаху.

Пашинян, який прийшов до влади на тлі загальнонаціональних протестів у 2018 році, потрапив під шквал критики після того, як погодився на угоду з Азербайджаном, здійснену за посередництвом Москви. Угода набула чинності 10 листопада, поклавши край запеклим боям у районі Нагірного Карабаху та навколо нього.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ