Вакцина від коронавірусу: пора знімати маски та обніматися? Ось чому це робити поки рано

Вакцина від коронавірусу: пора знімати маски та обніматися? Ось чому це робити поки рано

17.12.20 11:31 4 609

Ми сподіваємося, що нові й ефективні вакцини проти коронавірусу скоро повернуть нас до нормального життя, життя до появи віруса. Але поява вакцин, по всій видимості, не означає, що найближчим часом ми зможемо розпрощатися з масками, як повідомляє портал: https://parlament.ua/.

Як працюють вакцини?

Вакцини вважаються одним з найбільших досягнень сучасної медицини. За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ), щорічно вони запобігають від двох до трьох мільйонів смертей від більш ніж 20 небезпечних для життя захворювань.

Дитячі хвороби, які були звичайною справою всього покоління назад, стають все більш рідкісними. І віспа, від якої загинули сотні мільйонів людей, повністю викоренена. Але для досягнення цих успіхів було потрібно десятиліття, а тепер ми очікуємо, що ефективні вакцини проти коронавірусу дадуть аналогічні результати в значно коротші терміни.

Новини про те, що деякі з'являються вакцин ефективні більш ніж на 90% (а це означає, що приблизно дев'ять з 10 щеплених людей будуть захищені від Covid-19), змусили багатьох повірити в те, що незабаром ми можемо відмовитися від соціального дистанціювання і перестати користуватися масками.
У США і Великобританії, де регулюючі органи швидко видали дозвіл на щеплення і де планують розгорнути програми масової вакцинації, деякі навіть припускають, що вже до весни 2021 року життя може повернутися в нормальне русло.

Але багато вчених і експерти в області охорони здоров'я попереджають, що вакцини навряд чи найближчим часом повернуть нам звичний спосіб життя: їх початкові запаси досить обмежені, і вони головним чином призначені для вразливих груп населення та медичних працівників на передовій боротьби з коронавірусів.

Так чи зможе вакцина повернути нас до нормального життя?

Попри наукові та практичні проблеми доставки ефективної вакцини в Великобританії, так і в усьому світі, є і хороші новини: схоже, вакцини першого покоління значною мірою допоможуть в боротьбі з Covid-19.
У короткостроковій перспективі вони дозволять запобігти розвитку важких захворювань і смерті найбільш вразливих людей, особливо літніх з уже чинними захворюваннями, а також лікарів, які працюють з хворими коронавірусів.

Заява Pfizer / BioNTech про те, що їх вакцина захищає 94% дорослих людей старше 65 років, — важливий стимул для цієї роботи.

Погана новина полягає в тому, що для вакцинації такого числа людей, яке дозволить зробити весь світ безпечним і повернути нас до нормального життя, можуть знадобитися місяці або навіть роки.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 121)
Наступна новина: Делегація «Талібану» ...

КОМЕНТАРІ

аватар країна
Majloy - 17.12.20

лучше и не скажешь

аватар країна
YA_BLOKO - 17.12.20

Позволю себе не согласится с вами

аватар країна
XuiBoroda - 17.12.20

Действительно интересная тема.

аватар країна
Daemitry - 17.12.20

Большое спасибо. Очень полезная информация