Влада США підтвердила кібератаки по урядових мережах і заявила,що вони тривають

Влада США підтвердила кібератаки по урядових мережах і заявила,що вони тривають

18.12.20 08:58 0 447
Влада США підтвердила, що недавня кібератака зачепила урядові мережі, була «значною» і триває досі. Як йдеться у спільній заяві ФБР, Агентства з кібербезпеки і безпеки інфраструктури (CISA) і Управління директора національної розвідки (ODNI) від 16 грудня, «ситуація розвивається» і слідчі продовжують свою роботу.

«Протягом останніх кількох днів ФБР, CISA і ODNI дізналися про масштабну і триваючу кіберкампанію… Ми знаємо, що ця загроза торкнулася мережі всередині федерального уряду»,– йдеться у спільній заяві.

Повідомляється, що наразі сформована об'єднана група для координації дій уряду.

Про ситуацію 16 грудня були поінформовані члени Конгресу.

Сенатор Дік Дурбін (демократ з Іллінойсу) згодом сказав в інтерв'ю CNN, що «це фактично оголошення війни Сполученим Штатам з боку Росії, США повинні поставитися до цього серйозно».

Радник Білого дому з питань національної безпеки Роберт О'Браєн перервав поїздку по Європі на початку тижня і повернувся до Вашингтона, щоб розібратися з кібератакою, про яку вперше було повідомлено 13 грудня. Влада США не повідомила, скільки саме урядових структур було зламано. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: РНБО попередила про високий рівень загрози через масштабну кібератаку в США

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Справа Шеремета: суд ...
Наступна новина: Майже половина українців не ...

КОМЕНТАРІ