ВООЗ: Китай погодився прийняти слідчу групу,яка дослідить походження коронавірусу SARS-CoV-2

ВООЗ: Китай погодився прийняти слідчу групу,яка дослідить походження коронавірусу SARS-CoV-2

18.12.20 08:12 0 362
Китай привітав плани Всесвітньої організації охорони здоров'я надіслати групу розслідувачів, яка має виявити походження коронавірусу SARS-CoV-2, який спричинив пандемію. Про це повідомив регіональний директор із надзвичайних ситуацій Західно-Тихоокеанського океану Бабтунде Оловокуре 17 грудня.

Як зазначив на пресконференції Оловокуре, така група має відправитися до Китаю на початку наступного місяця. Однак ООН ще обговорює з Пекіном її маршрут всередині країни.

Від початку пандемії вважалося, що патоген, який спричиняє коронавірусну хворобу COVID-19, передався від людини до тварини на так званому «мокрому ринку» у Вухані, де продаються живі тварини, призначені для вживання в їжу.

Читайте також: Чи готова Україна до масової вакцинації від COVID-19?

Однак зараз експерти припускають, що спалах лише посилився на ринку. Деякі генетичні ознаки вірусу вказують на те, що він походить від кажанів, і, можливо, передався людині через тварину-посередника.

Пошуки витоків коронавірусу призвели до зростання напруги між Китаєм і Сполученими Штатами, де адміністрація чинного президента Дональда Трампа звинуватила Пекін в намаганнях приховати перший спалах. Також Вашингтон закидав ВООЗ неспроможність зробити все можливе, аби стримати поширення хвороби і притягти Китай до відповідальності.

Пекін не був охочий погоджуватися на незалежне розслідування, але поступився міжнародному тиску в травні цього року. Тим не менш, переговори для узгодження рамок цього процесу зайняли місяці.

Читайте також: «Постковідний світ» – це можливість, якою треба вміти скористатися» – митрополит Ґудзяк

Один із біологів, які мають поїхати до Уханю, повідомив, що місія може тривати близько чотирьох-п'яти тижнів.

Напередодні ВООЗ повідомила, що направить у китайський Ухань наступного місяця групу міжнародних експертів, щоб розслідувати походження коронавірусу.

Станом на зараз на хворобу COVID-19 захворіли більше ніж 73 мільйона людей по всьому світу, понад 1,6 мільйона людей померли.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Компанії,дотичні до ...

КОМЕНТАРІ