Автономний обігрівач: що потрібно знати?

Автономний обігрівач: що потрібно знати?

18.12.20 13:53 17 914

Обігрівання кабіни автомобіля в основному відбувається за рахунок тепла, що виробляється двигуном і надходять через вбудовану грубку. Однак постійне використання двигуна та його ресурсів неможливе. Це збільшує витрату палива, забруднює навколишнє середовище шкідливими вихлопами, знижує приплив кисню в кабіну і погано позначається на самопочутті водія та пасажирів. Альтернативою в цьому випадку служать автономні обігрівачі. Далі, ми детально поговоримо про те, що вони собою являють.

Автономний обігрівач: що це таке?

Автономний обігрівач — це пристрій, призначений для створення та підтримки комфортної для людини температури в кабіні під час тривалих стоянок, ночівель, тривалих переїздів та інших ситуаціях. Автономними вони називаються, оскільки під час роботи не використовують ресурси двигуна, а живляться від автономних джерел. Це дає можливість водієві та пасажирам перебувати в теплі навіть при вимкненому двигуні.

Нині виробники випускають безліч моделей різного типу обігрівачів для авто, з різними характеристиками, призначені для вирішення тих чи інших завдань. Серед великого асортименту таких всесвітньо відомих фірм-виробників як: Planar, «Eberspacher», «Webasto» і «Thermotrans» можна знайти автономні обігрівачі для автобусів, вантажівок, опалювачі для спецтехніки та дорожньої техніки, обігрівачі для яхт і катерів, обігрівачі для легкових автомобілів (джипів, позашляховиків) і т. п. Також останнім часом почали дуже популярними стали китайські автономні обігрівачі, що є аналогами відомих світових брендів, але коштують значно дешевше. До речі, придбати їх можна на сайті компанії ТОВ ПСК «Фростленд»: https://www.frostland.com.ua/categories/avtonomnye-otopiteli-kitaj.

Основні переваги автономних обігрівачів

Автономний обігрівач автомобіля, встановлений в салоні дає своєму власникові деякі досить істотні переваги:

  • Дозволяє обігрівати не тільки салон, але й прогрівати двигун при мінусових температурах для безпечного старту та збереження ресурсів.
  • Завдяки можливості програмування дозволяє почати прогрівання в зручний для водія час, до посадки в автомобіль, підтримувати задану температуру і т. п.
  • Не спричиняє шкідливих вихлопів в атмосферу, безпечний та надійний в роботі, економно витрачає паливо.

Автономні обігрівачі автомобіля бувають двох видів (рідинні та повітряні), кожен з яких має свою особливу конструкцію, свої переваги та недоліки.

Повітряні автономні обігрівачі

Вони підігрівають усмоктуване ззовні прохолодне повітря і потім направляють його назад в кабіну. Такий обігрівач за принципом дії дуже схожий зі звичайним побутовим феном. З одного боку пристрою відбувається всмоктування холодного повітря з навколишнього середовища. При згорянні палива виробиться тепло, яке це повітря зігріває і при досягненні потрібної температури пристрій викидає вже нагріте повітря назад в салон.

Такий автономний обігрівач можна встановити в будь-якому зручному місці автомобіля, труби, по яких виходить відпрацьоване паливо і гази виводяться назовні. Пристрій зазвичай працює на тому виді палива, яке використовується в самому автомобілі, причому може забирати його як з паливного бака авто, так і з додаткового бака.

Переваги:

  • довгий час безперебійної роботи;
  • можливість регулювати температуру в кабіні;
  • економна витрата палива (немає навантаження на акумулятор);
  • простота конструкції та надійна робота;
  • можливість швидкого встановлення в будь-якому зручному місці.

Недоліки:

  • неможливість прогрівати двигун.

Купити повітряний автономний обігрівач доцільно для транспорту і невеликих приміщень, де важлива підтримка комфортної температури — невеликі маршрутні автобуси (до 25 осіб), вантажівки, катери, сільськогосподарська техніка, дорожній транспорт під час ведення робіт.

Рідинні автономні обігрівачі

Вони мають набагато більш складну конструкцію і вбудовуються в моторний відсік (точніше в систему охолодження двигуна). Система харчування обігрівача з'єднується з паливопроводом автомобіля, те ж саме відбувається з електричними елементами системи.

При запуску пристрою обігрівача починається нагрів рідини в контурі системи охолодження двигуна, після досягнення потрібної температури вентилятор жене тепле повітря в салон і / або до двигуна.

Переваги:

  • можливість обігрівати не тільки салон, але й двигун;
  • можливість програмування під конкретні параметри.

Недоліки:

  • висока вартість;
  • складна установка.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 108)
Попередня новина: Как выбрать ванну?
Наступна новина: Навіщо потрібен фільтр для ...

КОМЕНТАРІ

аватар країна
leovlz2016 - 18.12.20

Сайт супер, побільше б таких!

аватар країна
expertpovalute - 18.12.20

автору спасибо за пост !!

аватар країна
tsuckanov - 18.12.20

класс!

аватар країна
Submissions - 18.12.20

Мне, например есть чем поделиться, думаю не только мне.

аватар країна
robez1 - 18.12.20

отлично излагаете

аватар країна
damayan - 18.12.20

Шикарно, добавляю в закладки

аватар країна
Em_kowek - 18.12.20

Все нравится. Спасибо за пост!

аватар країна
arturratkevich - 18.12.20

Було цікаво почитати !!!

аватар країна
sw99t - 18.12.20

Шикарно, додаю в закладки

аватар країна
Chizhikov93 - 18.12.20

Прямо навіть не віриться

аватар країна
mouse666 - 18.12.20

Готовий дискутувати по темі?

аватар країна
ebash0 - 18.12.20

О чем глаголят все эти люди в комментах?

аватар країна
SVA13 - 18.12.20

И правда креатив...супер!

аватар країна
varmar2 - 18.12.20

Мне все понравилось

аватар країна
MaloyZQ - 18.12.20

Все подобається. Спасибі за пост!

аватар країна
RicKGrooveR - 18.12.20

Сайт просто чудовий, порекомендую всім знайомим!

аватар країна
Kentavrclub - 18.12.20

Сайт супер, побільше б таких!