Ймовірний керівник групи з отруєння Навального спеціалізувався на отруті типу «Новачок» – «Медуза»

Ймовірний керівник групи з отруєння Навального спеціалізувався на отруті типу «Новачок» – «Медуза»

19.12.20 12:08 0 494
Станіслав Макшаков, якого розслідувачі Bellingcat і The Insider називають керівником групи з отруєння російського опозиційного політика Олексія Навального, працював у військовому інституті в місті Шихана Саратовської області Росії і спеціалізувався на впливі фосфорорганічних отруйних речовин (до цього типу належить і «Новачок») на тварин і людей, повідомляє видання «Медуза». Саме в Шиханах була винайдена отруйна речовина «Новачок», якою, за висновками кількох європейських лабораторій, отруїли Навального.

Видання виявило наукову статтю Макшакова за 2007 рік, в якій він названий кандидатом медичних наук. У 2008 році він брав участь у науковій конференції як співробітник 33-го Центрального науково-дослідницького інституту Міноборони Росії, він же – військова частина 61469.

У 1990-х майор у відставці подав позов до цієї частини через «добровільно-примусове» випробування на ньому і його товаришах по службі нових розробок хімзброї, йдеться в повідомленні. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Як співробітники ФСБ намагалися отруїти Навальних. Розповідає головний редактор The Insider Роман Доброхотов

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Попередня новина: ЄС стає ще ближче: в ...
Наступна новина: У Харкові повідомили,коли і ...

КОМЕНТАРІ