«Хтось має сісти»: у Сараєві обговорюють подарунок Лаврову ікони з Луганська 

«Хтось має сісти»: у Сараєві обговорюють подарунок Лаврову ікони з Луганська 

19.12.20 11:54 0 495
Міністерство закордонних справ України чекає на зустріч із представниками МЗС Боснії і Герцеговини, на якій мають обговорити те, чому українську ікону з Луганська подарували міністрові закордонних справ Росії Сергію Лаврову під час його візиту до Сараєва.

«На даний час ми можемо лише підтвердити, що ми надіслали ноту МЗС Боснії. Ми чекаємо на зустріч, на якій посольство України і міністерство БіГ обговорять ситуацію», – повідомили Радіо Свобода в МЗС України 17 грудня.

У листі до МЗС БіГ посольство України закликає надати детальну інформацію про те, чому 300-літню українську ікону подарували міністру закордонних справ Росії Сергію Лаврову. Ненадання такої інформації, наголосили в посольстві, означатиме «підтримку вищими інституціями Боснії агресивної політики і військових дій Росії проти України, що вже призвели до смерті тисяч українських громадян».

В офісі сербського представника президії БіГ Мілорада Додіка, який подарував ікону Лаврову, Радіо Свобода коментарів не надали. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: «Політичний жест у бік Росії». Епіфаній про подаровану Лаврову в Сараєві українську ікону

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Інституті книги ...
Наступна новина: Місія МВФ почне перегляд ...

КОМЕНТАРІ