США розширюють «чорний список» щодо десятка китайських компаній

США розширюють «чорний список» щодо десятка китайських компаній

21.12.20 09:57 0 397
Міністерство торгівлі США 18 грудня підтвердило рішення про додавання десятків китайських компаній, в тому числі провідного виробника мікросхем країни, у «чорний список».

Серед заблокованих, за даними міністерства, опинився і найбільший китайський виробник мікросхем Semiconductor Manufacturing International Corporation (SMIC). Він втратить можливість купувати американські технології, які використовуються для виробництва чіпів з роздільною здатністю 10 нанометрів і менше. Решта питань будуть оцінюватися в індивідуальному порядку, додали у відомстві.

В цілому до «чорного списку» організацій потрапили ще понад 60 інших фірм, в тому числі афілійовані зі SMIC, за підтримку китайських збройних сил, допомогу китайському уряду в придушенні інакомислення, участь в крадіжці комерційної таємниці і сприяння зусиллям Китаю, що претендує на територію в Південно-Китайському морі.

Виробник дронів SZ DJI Technology також доданий у список.

Аналогічні заходи діють вже стосовно понад 275 компаній з Китаю, включаючи Huawei, ZTE, а також виробника відеокамер Hikvision, якого США підозрюють у причетності до дискримінації уйгурської меншини. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: США та Китай: чи зміниться політика щодо Пекіна після виборів?

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Через Україну в ЄС ...
Наступна новина: Туреччина: дев’ять хворих ...

КОМЕНТАРІ