Основні переваги керамічного обігрівача

Основні переваги керамічного обігрівача

21.12.20 00:49 0 759

Напередодні зимових холодів — час подумати про придбання, такої незамінної речі в будь-якому господарстві, як обігрівачі. На українському ринку подібних пристроїв є безліч. Обігрівачі бувають: масляними, інфрачервоними (керамічними), електричними та повітряними. Як же вибрати та не помилитися? Природно, у кожного з пристроїв, є свої плюси та мінуси, але все-таки, спробуємо знайти найкраще рішення. Ну а допоможе нам в цьому співробітник заводу-виробника керамічних обігрівачів — ТЕПЛОКЕРАМІК.

Комфорт

Найбільш некомфортні — електричні конвекційні обігрівачі, бо, вони «спалюють» повітря і, при інтенсивному використанні, періодично доводиться провітрювати приміщення, що не дуже зручно, особливо, якщо ви опалюєте приміщенні, в якому знаходяться діти — ризик простудиться збільшується в рази. Масні та керамічні обігрівачі повітря не «спалюють», але сушать, тому рекомендується використовувати ці прилади в поєднанні зі зволожувачем, це зробить перебування в опалювальному приміщенні набагато приємнішим.

Енергоспоживання

Основним практичним відмінністю між масленим і керамічним обігрівачем, є їх енергоспоживчими характеристики. Масні радіатори менш вигідні. В середньому, для обігріву неопалюваних, але добре ізольованого приміщення необхідно 1 000 Вт на кожні 10 м². Зверніть увагу, що масляні обігрівачі, зазвичай, мають потужність від 1 до 2.5 кВт — цього буде достатньо для обігріву приміщення від 12 до 25 м².

З економічної точки зору, керамічні обігрівачі кращі. Для обігріву 10 м² неопалюваного приміщення, керамоплита витрачає вдвічі менше енергії, ніж масляний радіатор, — в середньому 0.5 кВт. Однак, слід сказати, що потужність пропонована виробниками керамічних обігрівачів, дещо менша ніж у масляних.

Також, опціонально, можна купити розетку-терморегулятор, яка дозволить значно зменшити витрати електроенергії (при досягненні заданої вами температури приміщення, обігрівач автоматично відключається). Сучасні ж масляні обігрівачі, як правило оснащені термостатом, що дозволяє підтримувати необхідну температуру. Градусної шкали вони не мають, а функціонують за принципом — більше-менше.

Принципи нагріву

Масляні нагрівачі мають всередині нагрівальну спіраль і органічне масло. Нагрівання відбувається в три етапи:

  • спочатку нагрівається спіраль;
  • потім спіраль підігріває масло, яке передає тепло металу;
  • метал обігріває приміщення.

Завдяки невисокій температурі нагріву - 60 0 С, повітря не спалюється, а лише підсушується. Недоліком є довгий нагрів як радіатора, так і приміщення.

Кераміческій обігрівач складається з резистивного нагрівального кабелю, зануреного в керамічний матеріал, завдяки чому енергія, яку виробляє нагрівальний елемент передається всьому матеріалу, що його оточує. Це захищає кабель від небезпечного перегріву та істотно продовжує термін його служби. Матеріал, в який занурюється кабель не проводить електричний струм, тому керамічний обігрівач є повністю безпечним і не вимагає додаткових запобіжних заходів.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 111)

КОМЕНТАРІ