Особливості догляду за шкірою обличчя в різному віці

Особливості догляду за шкірою обличчя в різному віці

22.12.20 22:49 0 1060

Молодість швидкоплинна, і це безумовний природний процес вікової зміни організму. Але якщо чомусь в природі не можна запобігти, то все ж можна уповільнити. Почавши стежити за станом шкіри з молодого віку і доглядаючи за нею, згідно з її типом і потребами, ви уникнете передчасного старіння клітин і продовжите красу та свіжість образу. Далі, ми розглянемо в якому віці пора починати використовувати доглядову косметику для обличчя та поділимося рекомендаціями догляду для різного віку. Ну а розповість нам про це співробітник інтернет-магазину cocos.od.ua/lico-c4/, якому ви безпосередньо можете придбати всі необхідні засоби для догляду за обличчям.

Вікові маркування косметики

З огляду на вікові особливості шкіри, у міру дорослішання організму, буде змінюватися і догляд за шкірою:

  • У 20+ років запускається природний процес старіння організму, і, хоча перші зовнішні ознаки зрілості шкіри будуть помітні нескоро, вже зараз саме час подбати про профілактику старіння. Шкірі в цьому віці потрібні антиоксидантна підтримка та інтенсивне зволоження. Починаючи з 25 років варто включати в б'юті-рутину зволожувальні засоби для повік. Молода шкіра максимально використовує власні ресурси й добре оновлюється, тому зволоження та регулярного очищення буде достатньо для підтримки її тонусу.
  • У 30+ років в організмі вже помітно знижується синтез гіалуронової кислоти, колагену та інших елементів, необхідних для підтримки щільності, пружності та еластичності шкіри. До 35 років стають помітні вікові зміни: мімічні зморшки, заломи зневоднення, шкіра втрачає тонус. Рекомендується посилити антиоксидантну підтримку, додати захист від ультрафіолету й включити в б'юті-рутину антивікові формули на основі гіалуронової кислоти та колагену.
  • У 40+ років настає час для повноцінної боротьби з віковими змінами. До 45 років у багатьох з'являються такі помітні прояви зрілості шкіри, як: пігментація, деформація овалу обличчя, глибокі заломи та сітка дрібних зморшків в області очей і губ, зниження тургору шкіри. Косметичку в цьому віці поповнюють засоби з ретинолом, пептидами та рамнозою в складі.
  • У 50+ років настає період вікової гормональної перебудови організму. Практично всі елементи, що підтримують молодість і тонус шкіри, припиняють природний синтез і їх необхідно поповнювати за допомогою відповідного компенсаційного догляду. Контури обличчя починають змінюватися, з'являється гравітаційний птоз, шкіра стає тонкою, втрачає щільність, стає сухою і чутливою. До складу компенсаційного догляду входять потужні антивікові формули, що заповнюють дефіцит вологи та колагену в клітинах шкіри.

Як підібрати кращі засоби для щоденного догляду за обличчям?

Основу б'юті-рутини для будь-якого віку становить практично однаковий комплекс процедур, що відрізняється лише інтенсивністю застосування і концентрацією складу формул:

  1. Очищення. Вранці та ввечері очищаємо шкіру від частинок себума, поту, косметики та зовнішніх забруднень. Для видалення залишків макіяжу (навіть стійкого) з очей, скористайтеся міцелярною водою.
  2. Відлущування. Додаткове глибоке очищення за допомогою пілінгів і скрабів, спрямоване на інтенсивну ексфоліацію та подальше прискорене оновлення шкіри. Проводиться 1-2 рази в тиждень.
  3. Тонізація. Завершальний етап очищення: відновлює pH шкіри та готує її до нанесення базових засобів для догляду.
  4. Сироватка. Це легкий за текстурою, додатковий засіб догляду. Вона може використовуватися перед кремом або як самостійний етап. Має висококонцентровану формулу прицільної дії для вирішення конкретного завдання.
  5. Крем. Базовий і фінальний етап догляду, спрямований на коригування наявних недосконалостей і запобігання нових. Залежно від потреб, крем спрямований на зволоження шкіри, живлення, захист, відновлення або на потужну антивікову підтримку. Виділяють денні та нічні креми.
  6. Захист від сонця. Як окремий етап денного догляду: запобігає фотостарінню та іншим негативним наслідкам впливу ультрафіолету на шкіру.

Важливо: Всі засоби для догляду повинні бути підібрані за типом і згідно з потребами вашої шкіри.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 104)

КОМЕНТАРІ