Російський опозиціонер Навальний опублікував запис розмови із можливим учасником замаху на нього

Російський опозиціонер Навальний опублікував запис розмови із можливим учасником замаху на нього

23.12.20 10:15 0 367
Російський опозиційний політик Олексій Навальний виклав у мережі запис розмови з одним із ймовірних учасників замаху на нього влітку цього року.

Як стверджує Навальний, він зробив кілька дзвінків членам групи співробітників ФСБ, ймовірно, причетним до отруєння, в тому числі Костянтину Кудрявцеву. Олексій Навальний каже, телефонував через спеціальний додаток, тому Кудрявцев буцімто думав, що йому телефонують з робочого телефону. Цей номер також використовувався співробітниками ФСБ в якості комутатора для зв'язку з високопоставленими офіцерами, стверджує політик.

Навальний повідомив, що представився помічником секретаря Ради безпеки Миколи Патрушева Максимом Устиновим, і попросив прояснити деякі моменти, необхідні для доповіді керівництву.

У розмові з Олексієм Навальним людина, ідентифікована як співробітник ФСБ Костянтин Кудрявцев, пояснив, що політик помер би, якби не оперативна посадка в Омську і не введений йому лікарями швидкої допомоги атропін.

«Якщо б там трохи довше, то, можливо, все, як би, закінчилося по-іншому. Ось бачите, збіг обставин ... Це той самий поганий фактор, який в нашій роботі, так, може бути», – каже людина із запису.

Співрозмовник Навального також розповів, що отруйна речовина була нанесена на спідню білизну Навального.

Раніше The Insider і Bellingcat писали, що Кудрявцев – фахівець із хімзахисту – спеціально літав до Омська, так як знав, як усувати сліди отрути. На момент дзвінка Навальний вже знав, що Кудрявцев брав участь у стеженні за ним, а також літав до Омська вже після того, як Навального відправили на лікування до Берліна, стверджують розслідувачі. Вони кажуть, що отруєння критика Кремля готувалося щонайменше з початку 2017 року.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ