Багато з нас не уявляють життя без хлібобулочних виробів, але доводиться жертвувати ними заради фігури. Але якщо розібратися в складі та способах обробки зерен, знайдуться сорти, які будуть одночасно низькокалорійні та корисні. Їсти випічку з такого борошна можна навіть на дієті. Підійде вона й при правильному харчуванні, адже грубі волокна як щітки, очищають стінки кишківника. З'їдаючи такий хліб, ми не тільки позбавляємося від щоденної порції отрути з залишків їжі, що розкладаються, а й отримуємо більше вітамінів.
Вибираючи борошно, дивіться на те, яке містить більше вітамінів і клітковини, тоді при мінімальному обсязі їжі — вага нормалізується, а ваш вигляд стане здоровішим. Далі, ми розглянемо чим корисна та чи інша мука. Ну а розповість нам про це співробітник інтернет-магазину https://myka-maslo.com, в якому безпосередньо можна придбати корисну муку від виробника.
Вівсяна мука
Якщо не впевнені чи можна замінити пшеничне борошно вівсяним? Не сумнівайтесь! Сміливо використовуйте його у своїх рецептах. Вівсяне борошно корисніше пшеничного через низький вміст клейковини та крохмалю, але більший відсоток грубих волокон. Вони не перетравлюються повністю, а як «щіточки» витягають всі шкідливі речовини з кишківника.
Є ще один фактор, чим вівсяне борошно краще пшеничного — в ньому міститься великий відсоток кремнію та слизового елемента, що відновлює стінки шлунково-кишкового тракту. Вуглеводів у вівсі багато, але на відміну від пшениці — вони повільніше засвоюються.
Полб'яна мука
Полба — це найперший сорт пшениці, яку людство стало вживати в їжу. Пізніше її стали культивувати та змогли підвищити смакові якості, але знизили «букет» мікроелементів. Повернули її на наші столи спортсмени та вегетаріанці. Пізніше її стали використовувати прихильники дієтичної кухні.
Багато хто стикався з погіршенням зовнішнього вигляду під час жорстких дієт. Вирішити цю проблему можна додаючи в раціон полб'яне борошно. До його складу входять вітаміни В і Е, залізо і фолієва кислота. Крім вітамінів в полбі міститься 18 амінокислот.
Кокосова мука
В подрібненої м'якоті кокоса вдвічі більше клітковини, ніж у пшениці, тому її називають мукою для тих, що худнуть. Її волокна не перетравлюються до кінця і виходячи, очищають кишківник. Також кокосове борошно містить тригліцериди, які посилюють метаболізм. При дієті зі стравами з кокосової муки жирові клітини активніше переробляються в енергію. Виходить подвійний ефект — жир йде, а настрій і сили додаються.
Нутова мука
Її використовують спортсмени як протеїнову добавку, але деяких вона відлякує, через можливий присмак. Насправді він є тільки у борошна, приготовленого з сирого нуту, а з вареного нуту білкове борошно використовують навіть для приготування солодкого печива. Такі солодощі найкорисніші при схудненні. Клітковина очистить організм, а вітамін B6 зменшить гормональні сплески.
Житня мука грубого помелу
Цільнозернове житнє борошно не тільки допомагає схуднути, але й активує три сотні ферментів, стимулює вироблення інсуліну та незамінне для жіночого організму. Всі знають як важко переносяться нескінченні дієти та виснажливі вправи. У цей період, у жінок часто відбувається гормональний збій. Тому при виборі продуктів спирайтеся не тільки на те дієтична мука чи ні, а й на те, чи зможе вона заповнити баланс корисних речовин.
Житнє зерно містить особливі фітоестрогени, які нормалізують жіночі гормони, що знижують симптоми ПМС, що захищають від появи пухлин у грудях і сприяють правильному розвитку плода. Додавши її в рецепти для схуднення, можна уникнути негативних наслідків.
КОМЕНТАРІ
Я звичайно, мало, що тямлю в даній темі, але постараюся осилити.
Дуже пізнавально, респект
Все чітко і по справі. Добре написано, дякую.
я в восторге от Вашего стиля