В УГКЦ спростували інформацію про рішення однієї з парафій святкувати Різдво 25 грудня

В УГКЦ спростували інформацію про рішення однієї з парафій святкувати Різдво 25 грудня

27.12.20 08:08 0 703
В Українській греко-католицькій церкві спростували інформацію, що парафія церкви Різдва Пресвятої Богородиці та Святого Антонія Чернівецької єпархії УГКЦ цього року вперше святкуватиме Різдво Христове за григоріанським календарем – 25 грудня.

Як раніше повідомляла Релігійно-інформаційна служба України, з відповідною ініціативою нібито виступили як настоятель отець Василь (Гасинець), так і самі парафіяни.

Втім, як пояснили в УГКЦ, йдеться про проведення різдвяної служби для сім'ї, яка планує виїхати за кордон, тому не зможе відвідати службу 7 січня.

«Оскільки велика родина у трьох поколіннях парафіян виїжджає за кордон і 7 січня не матиме можливості взяти участь у Різдвяному богослужінні, вони попросили 25 грудня відслужити для них Святу Літургію з літургічними різдвяними текстами. З цим я звернувся до нашого владики Йосафата Мощича, який, задля добра вірних, поблагословив це одноразово завтра зробити», – сказав отець Василь Гасинець.

При цьому отець Василь пояснив, що і він, і його парафіяни розуміють, що рішення про зміну дати святкування Різдва не можна ухвалювати на рівні окремих парафій, а це має зробити уся спільнота Української Греко-Католицької Церкви.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Суд зупинив виконання ...

КОМЕНТАРІ