Держдепартамент США звинуватив ФСБ в отруєнні Навального

Держдепартамент США звинуватив ФСБ в отруєнні Навального

27.12.20 09:23 0 348
Держдепартамент США вважає, що співробітники ФСБ Росії використали речовину з групи «Новачок» для отруєння російського опозиціонера Олексія Навального. Про це американським ЗМІ заявив представник відомства. Речник звинуватив Росію в спробі переконати в зворотному допомогою теорій змови.

«Звісно, президент Росії, влада Росії хотіли б, щоб ми вважали по-іншому. Росія натякала на численні і часто суперечливі теорії змови. Будемо чесні: такі теорії змови – це не більше, ніж спроби відвернути від серйозних питань на адресу уряду Росії», – передає CNN заяву представника Держдепартаменту. За його словами, у отруєння політика немає іншого пояснення, окрім як участі російської влади.

У відомстві висловили впевненість у висновках Організації по забороні хімічної зброї (ОЗХЗ) про те, що аналізах Навального знайшли сліди речовини з групи «Новачок».

«США вважають, що співробітники ФСБ використовували нервово-паралітичну речовину «Новачок» для отруєння Навального. Немає ніяких інших правдоподібних пояснень, окрім причетності і відповідальності за це російської влади», – цитує видання The Hill представника Держдепартаменту. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Bellingcat перевірить причетність спецгрупи ФСБ до інших резонансних отруєнь – Грозєв

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Канаді в день збиття ...
Наступна новина: На Тернопіллі соціальний ...

КОМЕНТАРІ