У Білорусі увосьме судять студента Яна Солоновича

У Білорусі увосьме судять студента Яна Солоновича

27.12.20 11:17 0 530
У Мінську суд дав 15 діб арешту студенту Білоруського державного університету інформатики і радіоелектроніки Яну Солоновичу, пише білоруська служба Радіо Свобода.

Це восьмий арешт студента за останні два місяці. Він проведе 114-ту добу під вартою. За даними TUT.BY, студента судять за події 25 жовтня. У матеріалах зазначено, що того дня Ян брав участь у вуличній ході на проспекті Незалежності, яка не була погоджена міськвиконкомом. Під час масового заходу він нібито з групою громадян висловлював своє невдоволення «тим, що відбувається в Республіці Білорусь».

Ян Солонович провину не визнав. За його словами, він не пам'ятає, що було того дня, і він не знав, що захід не санкціоновано.

Яна Солоновича затримали 1 листопада. Суд дав йому 12 діб, але, відсидівши їх, на волю Ян так і не вийшов. Як пізніше з'ясував адвокат, під час розгляду Солонович повідомив, що на знак протесту виходив на вулицю з серпня, і перерахував 15 епізодів. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Політики з США та Європи закликали перенести Чемпіонат світу з хокею з Білорусі

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Російські хакери могли ...

КОМЕНТАРІ