Більшість християн світу відзначають Різдво – в умовах пандемії і локдауну

Більшість християн світу відзначають Різдво – в умовах пандемії і локдауну

27.12.20 11:47 0 480
25 грудня християни західного і частина християн східного обряду святкують Різдво. У більш ніж 145 країнах світу – це офіційне державне свято і одне з головних релігійних свят у році. Віряни святкують народження Ісуса від Пресвятої Діви Марії.

Цього року різдвяні свята проходять на тлі пандемії COVID-19 і суворих карантинних обмежень, запроваджених у багатьох країнах, щоб стримати поширення вірусу.

Зокрема, через карантин і комендантську годину папа Римський Франциск ввечері 24 грудня провів месу в соборі Святого Петра у Ватикані раніше ніж зазвичай. Число присутніх на богослужінні було обмежене до 100. Більшість священників і всі віряни використовували маски. В інші роки месу зазвичай відвідували до 10 тисяч людей.

Ватикан також заявив, що 25 грудня папа Франциск, якому 84 роки, не звертатиметься до людей на площі Святого Петра з центрального балкона базиліки з традиційною проповіддю Urbi et Orbi (Місту і Світу).

Натомість благословення транслюватимуть онлайн зсередини Апостольського палацу. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Відзначення Різдва у світі. Де і коли вихідні дні – інфографіка

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Росії зафіксували ...

КОМЕНТАРІ