Догляд за лежачим хворим - альтернативний підхід

Догляд за лежачим хворим - альтернативний підхід

28.12.20 13:21 2 622

Згодом, в людському організмі відбуваються незворотні процеси, звані старінням. На жаль, уникнути цього неможливо, але поліпшити умови життя для літніх хворих людей і підтримати їх, це зробити цілком можливо.

Комфортні умови та професійна допомога

Якщо враховувати захворювання, які їм заважають рухатися (частковий параліч, ревматизм, наслідки інсульту, психічні розлади і т. д.) і здійснювати звичайні для здорової людини дії, то створити комфортну обстановку для них вдома можливо. Але бувають обставини, при яких краще літню людину визначити в будинок для престарілих, де за ними буде проводитися постійний догляд і надаватися допомога відповідно до стану здоров'я.

Будинок пристарілих для лежачих хворих: альтернативний догляд

Дійсно, за такими хворими доглядати вдома буває дуже складно, і, якщо ви змушені шукати для них спеціальний пансіонат, тим більше якщо це лежачий хворий, за яким потрібен спеціальний догляд і йому життєво необхідно приймати препарати для підтримки стабільності і поліпшення життєдіяльності організму, тоді варто пошукати, який пансіонат краще вибрати.

Особливості догляду в пансіонаті

У пансіонаті догляд за хворими буває загальний і спеціальний. При надходженні хворого вивчається історія хвороби і індивідуальні особливості і тоді стає зрозуміло, який тип догляду йому найбільш підійде.

Особливості загального догляду

Якщо планується загальний догляд, він буде направлений на підтримку життєдіяльності на нормальному побутовому рівні. Тобто, це надання допомоги при гігієнічних заходах, в туалеті і душі, при прийомі їжі, вести постійний контроль за його станом здоров'я, призначати і давати необхідні медикаменти.

Особливості спеціального догляду

При призначенні спеціального догляду враховується захворювання і ступінь тяжкості загального стану. І ніякий, нехай самий хороший медичний догляд не замінить цілеспрямоване терапевтичне лікування. Ці два заходи повинні проводиться в комплексі. В установі повинен бути забезпечений комфорт для хворого, прийнятні психологічні умови і обов'язкове лікування.

Будинок пристарілих для лежачих хворих: який краще вибрати?

Всі ми знаємо, що для якнайшвидшого одужання або відновлення необхідний правильний режим. Для літніх людей він особливо важливий. Саме режим допоможе поліпшити і психологічний стан, а це важливо, щоб хворий не відмовлявся від їжі або прогулянок і по можливості завжди був в спокійному рівному стані. Так як вибрати установу, і на що потрібно звертати увагу.

Основні показники:

  • Уважне ставлення та індивідуальний підхід до кожного.
  • Швидке усунення дратівливих дрібниць.
  • Щоденне забезпечення спокійної і комфортної обстановки.

Обов'язково візьміть до уваги, що у працівників повинні бути не тільки професійні навички, а й чуйність, уважність, співпереживання до страждань хворого, адже багато лежачих хворих страждають фізично і бувають дратівливими і підозрілими по відношенню до оточуючих. Спеціально навчені медики зможуть знайти потрібний підхід і допомогти хворим подолати депресію і заслужити довіру, адже з хорошим настроєм і сприятливою обставиною і одужання буде проходити набагато швидше.

Фото: https://tu-ne-odin.com/pansionat-dlya-litnih-lyudej-u-lvovi/

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 115)

КОМЕНТАРІ

аватар країна
starkone1 - 28.12.20

Да,жостко

аватар країна
Kreedawt - 28.12.20

Всем привет. Понравился пост, ставлю 5 баллов.