На Тернопіллі уряд оновив структуру місцевих державних адміністрацій

На Тернопіллі уряд оновив структуру місцевих державних адміністрацій

30.12.20 11:13 0 385
Відтепер обласні та районні державні адміністрації можуть формувати свої підрозділи за новою структурою. Відповідне рішення ухвалено під час засідання Кабінету Міністрів України за ініціативи Міністерства розвитку громад та територій України. Прийнята постанова необхідна для реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади.

«Оновлення структури місцевих державних адміністрацій – один з кроків, необхідних для втілення нових компетенцій органів місцевого самоврядування в межах децентралізації. Тож наразі завершуємо нормативне забезпечення формування новоутворених районів», – зазначив Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов.

Затверджена Постанова Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 18.04.2012 № 606». А саме, змінені Рекомендаційні переліки структурних підрозділів місцевих державних адміністрацій.

Склад місцевої державної адміністрації формують її апарат та структурні підрозділи, які згруповано за двома напрямками: здійснення виконавчої влади і забезпечення взаємодії та здійснення окремих повноважень органів місцевого самоврядування. Також в МДА мають працювати Служба у справах дітей та архівний підрозділ.

Важлива зміна – до переліку включений підрозділ з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації, як продовження руху в напрямку цифрового суспільства.

Нагадаємо, що на минулому тижні Уряд затвердив документи, завдяки яким в Україні розпочався процес реорганізації та утворення районних державних адміністрацій. Зокрема, ухвалено Порядок, за яким відбуватиметься цей процес, у тому числі передача майна та обов'язків РДА, що припинили роботу у ході децентралізації.

Команда Мінрегіону впровадила щотижневий моніторинг передачі комунальної власності до новостворених РДА. На минулому тижні були проведені наради щодо передачі та прийняття медичних та культурних об'єктів у комунальну власність.

Також Уряд затвердив постанову, розроблену Мінфіном, щодо граничної чисельності працівників ОДА та РДА.

#КабінетМіністрів

#ОфіcПрезидента

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У новорічну ніч київське ...
Наступна новина: У Росії вперше зарахували ...

КОМЕНТАРІ