На Тернопіллі коронавірус виявив багато проблем у медицині,але ми їх поступово вирішуємо,— Володимир Труш

На Тернопіллі коронавірус виявив багато проблем у медицині,але ми їх поступово вирішуємо,— Володимир Труш

30.12.20 10:47 0 373
У боротьбі з коронавірусом Тернопільщина активно працює на випередження. Наразі в області для надання допомоги хворим на коронавірус підготовлено понад дві тисячі ліжкомісць, а відсоток забезпеченості киснем становить понад 80%.

Як зазначає голова ОДА Володимир Труш, від початку пандемії усі районні лікарні були швидко законтрактовані, активно закуповувалися кисневі концентратори, апарати ШВЛ та необхідні медикаменти.

«За цей рік ми підсилили роботу лабораторного центру, який на є найпотужнішим в Західному регіоні. Також у Тернопільській університетській лікарні відкрили новий корпус для хворих на коронавірус. Багато років він був закритий, однак завдяки аграріям ремонтні роботи вдалося відновити. Це зробили в надзвичайно короткі терміни – за два тижні.», - каже Володимир Труш.

Особливу увагу цього року приділили забезпеченню ліжок киснем. Так, недавно в область доставили 120 нових концентраторів, закуплених за бюджетні кошти. Ще майже півтори сотні прибудуть цього тижня.

«Тернопільщина отримала два транші з державного бюджету для підключення кисню до медзакладів. Перша субвенція - 14,5 млн грн, друга - 23, 8 млн грн. За ці кошти підвели кисень до медзакладів та закупили кисневі концентратори. Більшість лікарень я відвідав особисто. Крім того, як ви, напевне, знаєте, в області працювала моніторингова група, створена на моє розпорядження, яка інспектувала заклади. Нам важливо знати реальний стан речей, щоб розуміти, кого в першу чергу треба підсилити. Тому, думаю, найближчий рік «інтенсив» із закладами охорони здоров'я продовжуватиметься, адже COVID-19 поки не відступив. Він виявив багато проблем у медицині, які ми поступово вирішуємо», - додає голова ОДА.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Росії засудили до 15 ...
Наступна новина: Мінфін залучив понад 23 ...

КОМЕНТАРІ