Особливості та різновиди упаковки для гамбургерів

Особливості та різновиди упаковки для гамбургерів

30.12.20 09:13 0 764

Популярність експлуатації та різноманітність упаковок для гамбургерів безпосередньо пов'язані з появою улюбленого всіма бургера з котлетою. Існує версія, по якій історія створення першої коробки для смачної булочки з начинкою збігається за часом з приготуванням і продажем перших гамбургерів. Насправді цьому різновиду упаковки вже понад 100 років.

Спочатку новомодний бутерброд дбайливо загортали в тканину, потім в плівку і папір. Але все це ніяк не захищало його від зовнішніх впливів. Він зминався і втрачав свій первозданний апетитний вигляд. Транспортувати його вже точно було складно. Тоді з'явилися перші коробочки. Їх дизайн був спеціально розроблений для круглого бургера.

По цей час гамбургери не подаються без коробок. У рідкісних випадках для них використовують крафт-папір, але лише, коли впевнені, що зовнішній вигляд продукту від цього не постраждає. Упаковка для гамбургера найчастіше являє собою бокс, який відкривається простим відкиданням верхньої частини. До речі, придбати її можна на сайті https://europack.kiev.ua/category/upakovka-dlya-burgerov/.

Першими коробки для гамбургерів почали використовувати в ресторанах швидкого харчування «Макдоналдс». Саме вони ввели справжню моду на цей вид упаковки. А як інакше, якщо у неї стільки переваг:

  • практичність і зручність;
  • захист від зовнішніх впливів;
  • зберігання естетичного вигляду страви;
  • дешевий рекламний носій.

Спеціальні бокси необхідні для закладів громадського харчування, які пропонують своїм клієнтам гамбургери, особливо на винос.

Основні види:

  1. Квадратні коробки з картону користуються найбільшою популярністю. Вони мають привабливий зовнішній вигляд. Коробки можна зробити на замовлення та зобразити на кришці логотип і слоган вашого закладу, що неодмінно підвищить впізнаваність. На паперовій упаковці можна написати побажання приємного апетиту або хорошого дня. Загалом, для маркетологів роботи вистачить. Тим більше якщо ви плануєте відкривати мережу закладів. Зазвичай картонну коробку роблять з жаростійкого матеріалу з високими бар'єрними властивостями. Вона зберігає температуру, не пере в руки та зберігає ваш бургер цілим і неушкодженим. Такі ж бокси використовують і для чизбургерів. Коробки, в свою чергу, відрізняються способом складання. Вони склеюються або оснащуються надійними замками. Останній спосіб отримав велику популярність, оскільки не вимагає додаткових зусиль. Дизайн самозбірних коробочки з замками настільки продуманий, що збирається вона декількома простими рухами.
  2. Скромнішою буде упаковка з крафта. Тонкий папір хоч і коштує дешевше та підходить для харчових продуктів, все ж має свої недоліки. Високий чизбургер в неї не завернеш. До того ж часто виробники пропонують куточки з крафт-паперу. Вони відрізняються від серветок лише тим, що начинка з бургера не буде випадати на землю. Але, якщо ваш рецепт не передбачає високої начинки, і ви впевнені, що гамбургер не постраждає, то і такий вид упаковки має місце. Якщо звернутися до практики «Макдоналдс», то тут коробки використовують для більшого за розміром королівського гамбургера або чізбургера. Міні-версію страви загортають у папір, що цілком дозволено, враховуючи висоту начинки.
  3. Коробка з ВПС. Гамбургер в коробці зі спіненого полістиролу або з ВПС побачиш нечасто через порівняно високу вартість сировини. Хоча зауважимо, що такий вид упаковки має масу позитивних переваг. Жорсткість матеріалу зберігає зовнішній вигляд продукту навіть під час перевезення, тому більше підходить для доставки продукту додому. Тим більше, що спінений полістирол краще зберігає тепло. А ось нанести на поверхню логотип уже складніше. Доведеться окремо витратитися на наклейки, які потім прикрасять упаковку.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 117)
Попередня новина: Уряд скасував перші 100 ...
Наступна новина: Російська влада погрожує ...

КОМЕНТАРІ