Переваги сімейної медицини

Переваги сімейної медицини

31.12.20 10:30 8 1018

До революції в царській Росії послугами сімейних лікарів користувалося безліч людей, але за роки радянської влади інститут сімейної медицини повністю зник в Україні. У багатьох же західних країнах сімейні лікарі є основою систем охорони здоров'я.

Здоров'я вашої сім'ї в ваших руках

Усвідомлення необхідності реформування охорони здоров'я постало відразу після здобуття Україною незалежності. Сьогодні сімейна медицина потроху відновлює свої позиції. Різні приватні клініки, наприклад, в Києві це центр здоров'я Ольвиця: https://olvica.kiev.ua/, мають сімейних лікарів у своєму штаті, а багато страхових компаній включають їх послуги в програми добровільного страхування.

Сімейний лікар: хто це такий?

Сімейний лікар — це висококваліфікований лікар, що володіє навичками не тільки в області загальної терапії, але і в суміжних вузькоспеціалізованих областях. Тобто такий лікар може ставити діагноз і призначати лікування не тільки грипу або застуди, а й простих форм інших захворювань, а також проводити різну діагностику (УЗД, ЕКГ). Сімейний лікар, ведучи пацієнта, звертає увагу на безліч факторів:

  • частоту хвороб;
  • стан шкіри та волосся;
  • зайву вагу;
  • підвищений тиск.

У разі необхідності лікар може звертатися за допомогою до своїх колег фахівцям в певних областях, але весь контроль над лікуванням здійснює самостійно. Сімейна медицина суттєво скорочує час на обстеження і діагностику, оскільки всі прості та найбільш затребувані процедури проводить один лікар.

Сімейний лікар знає особливості здоров'я всіх членів сім'ї

Захворювання фіксуються на більш ранній стадії за рахунок того, що сімейний лікар веде безперервне спостереження за пацієнтом і його сім'єю. Такий спеціаліст при постановці діагнозу або призначенні ліків враховує історію перенесених раніше захворювань і спадковість, знаючи особливості здоров'я всіх членів сім'ї. Саме можливість спостерігати пацієнта протягом тривалого часу є головною перевагою сімейного лікаря. З цього можна зробити висновок, що сімейний лікар може позбавити членів вашої родини від багатьох проблем зі здоров'ям.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 118)
Попередня новина: Как правильно выбрать ...
Наступна новина: Почему спорт важен для ...

КОМЕНТАРІ

аватар країна
Arsikan - 31.12.20

решил помочь и расшарил статью в соц. сетях

аватар країна
flexclowner - 31.12.20

Привіт! Пропоную обмін постовими з вашим блогом.

аватар країна
ECherkas - 31.12.20

Портал просто супер!

аватар країна
Redmayor - 31.12.20

Спасибо за интересный материал!

аватар країна
Factshop - 31.12.20

ну что тут скажешь…

аватар країна
Dilopamized - 31.12.20

5кА! Відмінний пост!

аватар країна
Ilstrn - 31.12.20

Очень понравилась ваша статья

аватар країна
LRG_panda - 31.12.20

Да, довольно интересная статья.