У Рівненській області житель Володимирецького району постане перед судом за незаконне придбання,перевезення і зберігання бурштину

У Рівненській області житель Володимирецького району постане перед судом за незаконне придбання,перевезення і зберігання бурштину

01.01.21 09:07 0 348
За результатами досудового розслідування Сарненською місцевою прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за фактом вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 240-1 КК України (незаконне придбання, перевезення і зберігання бурштину, законність походження якого не підтверджена відповідними документами).

Досудовим розслідуванням, яке проводилось слідчими СВ Вараського ВП ГУНП в Рівненській області, під процесуальним керівництвом Сарненської місцевої прокуратури встановлено, що 30 серпня поточного року, правоохоронці у м. Вараш зупинили автомобіль під керуванням 30-річного жителя Володимирецького району. В салоні автомобіля було виявлено два пакети з камінням бурштину - сирцю загальною масою 5,8 кг, вартістю 67 тис. грн., законність походження якого не підтверджено відповідними документами.

Санкція ч. 1 ст. 240-1 КК України передбачає покарання у вигляді штрафу від трьох тисяч до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк від двох до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопільщині за ...
Наступна новина: Наслідки нового землетрусу ...

КОМЕНТАРІ