Путін підписав зміни до закону про «іноземних агентів»,які критикують правозахисники

Путін підписав зміни до закону про «іноземних агентів»,які критикують правозахисники

01.01.21 11:39 0 519
Президент Росії Володимир Путін за два дні до кінця 2020 року підписав кілька ухвалених раніше парламентом країни законопроєктів, що посилюють наявні або запроваджують нові заборони. Ці документи критикують правозахисні організації й опозиція Росії, заявляючи, що вони підривають демократію.

Серед підписаних документів – закон про можливість визнавати «іноземними агентами» фізичних осіб, тобто громадян Росії. Документ вже опублікований на офіційному інтернет-порталі правової інформації і, отже, вступив у дію.

Відповідно до закону, «іноземними агентами» можуть визнавати громадян, які займаються політичною діяльністю або займаються «цілеспрямованим збором відомостей у сфері військової, військово-технічної діяльності» Росії і при цьому отримують фінансування з-за кордону. Під політичною діяльністю, згідно з документом, розуміють, зокрема, організацію мітингів і спостереження на виборах, участь у діяльності партій, виступ із «публічними зверненнями» про зміни законодавства, «поширення думок» про дії чиновників. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: У Росії вперше зарахували людей до списку ЗМІ-іноземних агентів

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Голова МЗС розповів,чи ...
Наступна новина: Байден обіцяє збільшити ...

КОМЕНТАРІ