У новому сервісному центрі ГУ Пенсійного фонду України в Тернопільській області є всі умови,щоб пенсійні послуги надавались швидко,прозоро та якісно,- Володимир Труш

У новому сервісному центрі ГУ Пенсійного фонду України в Тернопільській області є всі умови,щоб пенсійні послуги надавались швидко,прозоро та якісно,- Володимир Труш

01.01.21 09:29 0 351
Голова обласної державної адміністрації Володимир Труш ознайомився з роботою нового сервісного центру Головного управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області, що на вулиці Лисенка. Це нове, сучасне і просторе приміщення зі зручними залами очікування. Також оновлене приміщення є абсолютно доступним для людей з обмеженими можливостями. Діє електронна черга, яка впорядковує процес обслуговування громадян та робить його оперативнішим.

Як розповів начальник Головного управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області Ігор Москалик, раніше сервісний центр був розміщений у центрі міста. Але приміщення було орендоване.

«Це приміщення збудоване у 1974 році, і у 2012 році було передане Пенсійному фонду України. А цього року було виділено кошти, і за три місяці ми зробили ремонт. Зараз в нас працює 17 осіб, які обслуговують громадян. Зазвичай протягом дня до одного фахівця звертається 15-20 людей. А якщо людина має електронний підпис, то вона може з дому зареєструватися на онлайн порталі Пенсійного фонду і отримати потрібну інформацію у режимі онлайн», - розповів начальник Головного управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області Ігор Москалик.

Переваги роботи нового сервісного центру вже відчули і працівники, і відвідувачі. У таких сервісних центрах є всі умови, щоб пенсійні послуги надавались швидко, прозоро та якісно.

«Раніше пенсіонеру потрібно було чекати в черзі, заповнювати багато документів. І дуже часто вони отримували відмову. Зараз все набагато простіше: людина приходить в оновлений сервісний центр, отримує номер і може зачекати у сучасному залі очікування. Важливо, що потрібно мінімум документів: паспорт та ідентифікаційний код. Крім того, тут можна не лише подати необхідні заяви для оформлення пенсії, а й дізнатися трудовий стаж та нарахування ЄСВ. Все це займає буквально декілька хвилин», - наголосив голова обласної державної адміністрації Володимир Труш.

Нагадаємо, органи Пенсійного фонду України в Тернопільській області виплачують пенсії, передбачені законодавством надбавки й державні допомоги більш як 290 тисячам жителів області.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: США наклали санкції на ...

КОМЕНТАРІ