Bellingcat готує публікацію про вбивства за участю співробітників ФСБ

Bellingcat готує публікацію про вбивства за участю співробітників ФСБ

03.01.21 11:00 0 358
Група розслідувачів Bellingcat виявила три вбивства, до яких можуть бути причетні співробітники ФСБ Росії, запідозрені в отруєнні опозиціонера Олексія Навального, заявив в інтерв'ю «Еху Москви» журналіст Bellingcat Христо Грозєв.

За його словами, публікація про ці вбивства з'явиться в найближчі два тижні.

Днями журналіст опублікував у відкритому доступі відомості про пересування ймовірних учасників замаху на російського опозиціонера. У документах, розміщених в Google Docs, фігурують два прізвища, які згадувалися в розслідуванні The Insider, Bellingcat й інших ЗМІ. Йдеться про працівників інституту криміналістики ФСБ Василя Калашникова і Дмитра Лазаревича.

По кожному зі згаданих у таблиці зібрані дані про їхні переміщення, у тому числі дати подорожей, пункти відправлення і прибуття, іноді – номер рейсу.

Розслідування про замах на Навального було опубліковане 14 грудня, його провели Bellingcat за участю видання The Insider, телеканалу CNN, журналу Der Spiegel і Фонду боротьби з корупцією.

У публікації стверджується, що Навальний був отруєний бойовою речовиною з групи «Новачок» спеціальною групою співробітників ФСБ, які стежили за ним кілька років. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Російський опозиціонер Навальний опублікував запис розмови із можливим учасником замаху на нього

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Лікування алкогольної ...
Наступна новина: Вартість бланків ...

КОМЕНТАРІ