Для чого потрібні чотки з натурального каменю?

Для чого потрібні чотки з натурального каменю?

05.01.21 20:39 0 949

Однією з найбільш популярних і недорогих прикрас є чотки з натурального каменю. А ви коли-небудь задумувалися як вони з'явилися? Нумо розберімося. Ну а розповість нам про це співробітник інтернет-магазину https://brasletik.kiev.ua/chetki, в якому безпосередньо можна придбати чотки з натурального каменю в Києві.

Чотки: історія

Якщо звернутися до історії, то походження чоток йде корінням в друге тисячоліття до нашої ери до індійських суфіїв. Спочатку вони вважалися символом віри, наділеним культовими якостями. Через деякий час вони стали переходити в інші релігії та використовувалися для створення ритму, відліку прочитаних молитов і концентрації уваги.

У православ'ї вони були частиною обряду постригу ченців, під час якого підносили їм як «духовний меч». Чотки з натуральних каменів використовують і буддисти. З їх допомогою вони медитують і досягають просвітління. Якщо звернутися до східних єдиноборств, то там чотки застосовуються для тренування пальців рук і розвитку спритності. Надалі такі відомі письменники, як Анна Ахматова, Агнія Барто та Борис Акунін, згадували даний предмет у своїх творах.

Через деякий час чотки з натуральних каменів стали перетворюватися в прикрасу, що підкреслює статус свого господаря. Що стосується цього виробу, виконаного з напівкоштовних каменів, то вважається, що він володіє цілющою магічною силою. Ефективність чоток в даному випадку залежить від того, який саме мінерал був використаний для їх виготовлення.

Якщо говорити про найперші примірники, то вони були виконані з підручних матеріалів (дерева, кісточок плодів, кісток тварин або каменів). Як правило, поширені два види чоток: кругові та перекидні. Перші являють собою нанизані на нитку або шнурок елементи, зазвичай круглої форми. Щодо останніх, то це пластини, зібрані на стрічку. Даний предмет популярний у багатьох релігіях і використовується для того, щоб духовно зосередитися, проте в кожній конфесії чотки мають своє значення.

Крім того, що вироби з натуральних каменів є релігійним символом, вони відносяться ще й до прикрас. Ті, хто вважає за краще використовувати в гардеробі модні аксесуари, часто купують подібні вироби, оскільки вони відрізняються естетичним зовнішнім виглядом і разом з тим мають цілющу силу. Часто чотки з натуральних каменів можна зустріти у вигляді браслетів, намиста або кольє. Деякі автовласники вішають їх у себе в машині на дзеркало заднього виду. У Греції чотки уособлюють мужність і дозволяють зайняти час.

Згідно з рекомендаціями психологів, чотки варто купувати людям, у яких є проблеми з упевненістю в собі. Скромній людині необхідно перебирати намистини для розвитку сили духу і позбавлення від сумнівів у власних силах. Крім того, вони допомагають заспокоїти нерви, тому часто їх рекомендують в мануальній терапії.

Як відомо, на долоні людини розташовано безліч нервових точок, впливаючи на які можна нормалізувати дихання, усунути головний біль і депресивний стан. При перебиранні чоток в руках відбувається натискання на ці місця, в результаті чого здійснюється цілющий вплив на організм. Від перепадів тиску можна позбутися натисканням на безіменний палець, для підвищення імунітету потрібно тримати виріб в кулаці.

Чотки є як фізичним, так і емоційним талісманом власника, наділяючи його позитивною енергетикою, що міститься в натуральних каменях. Цей предмет може стати відмінним подарунком для близької людини та допоможе знайти внутрішню гармонію.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Попередня новина: Переваги ландшафтного ...
Наступна новина: В Україні виявили 4 158 ...

КОМЕНТАРІ