5 причин читати історичну літературу,якщо ви досі цього не робите

5 причин читати історичну літературу,якщо ви досі цього не робите

11.01.21 16:38 12 530

Історична література включає в себе широкий спектр творів. Є книги, які пропонують вам «вбравшись в красиву сукню» втечу від реальності, а є й ті книги, які досліджують минуле для того, щоб пролити світло на наше сьогодення. Коли ми стикаємося з потрясіннями нинішнього часу, нам слід звернутися до історії за уроками, які ми можемо витягти - а можемо і не отримати. Історична література - це міст між вчорашнім і сьогоднішнім днем; вона пропонує нам дзеркало, в якому ми можемо побачити самих себе та зрозуміти, що не сильно відрізняємося від тих, хто жив до нас. Далі, ми розглянемо 5 причин, почати читати історичну літературу. Ну а розповість нам про це співробітник інтернет-магазину https://pocketbook.ua/, в якому ви безпосередньо продається історична література в електронному вигляді.

Можливість відкрити для себе щось нове

Історична література постійно змінюється, тим самим відображаючи наше переосмислення історії. У романах, які публікувались років 40 назад, жінка начебто Анни Болейн - незмінна улюблениця у шанувальників історичної прози, яка висвітлює період правління Тюдорів - позиціонувалася як напориста розлучниця, яка зруйнувала багаторічний королівський шлюб. У нинішньому ж світі, коли ми стикаємося з токсичним впливом гендерної політики та жінконенависництва, які зіграли руйнівну роль в житті Анни Болейн, вона постає перед нами в новому світлі - це розумна, але, по суті, безпорадна жінка, яку переслідує хижий король, щоб, використовуючи свою владу, замкнути її в клітці.

Письменники, що працюють в жанрі історичної літератури, розширюють свої горизонти. На сьогоднішній день тематика історичних романів досить різноманітна - від падіння імперської династії очима імператриці, якій вдалося врятуватися, до історії невідомої рішучої жінки, яка шпигувала проти нацистів. Або ж книга може бути присвячена героїням Французької революції. Тем для сюжетів книг жанру історичної літератури існує безліч. Ризикніть та прочитайте книгу про щось, про що ви не знали раніше. Те, що ви відкриєте для себе, може сильно вас здивувати.

Можливість вразити свій книжковий клуб історичним ввечором

Історичні романи дають ще один бонус у вигляді опису деталей тієї епохи, під час якої розгортаються події книги. Замість всюдисущих сиру-вина для зборів книжкового клубу, перетворіть зустріч в збори в певному стилі. Читаєте про Шанель? Одягніть перли і подайте аперитиви у французькому стилі. Дайте волю своїй уяві та перетворіть зустріч в цілу подію. І, до речі, не забудьте запросити автора книги.

Можливість втекти в минуле, вивчаючи справжнє

Історичні романи можуть продемонструвати нам, що під сонцем дуже мало нових речей, а все, про що ми думаємо в даний час, має свої відгомони в історії. Втекти в книгу про минулі дні не тільки захоплююче, але й пізнавально. Як тільки ви виявите, що дочка Гамільтона з великими труднощами зустріла людину, яку полюбила, то відчуєте себе краще через те, що багато часу проводите на сайтах знайомств. Навіть самі привілейовані люди відчувають труднощі, коли справа доходить до пошуку відповідного партнера. А уявіть, що на вашому першому спільному обіді ви поділитеся цією інформацією. Як це може не допомогти справити хороше враження на побаченні?

Ви зможете зміцнити твердження, що жінки завжди випереджали свій час

Оскільки історична література в основному орієнтована на жіночу аудиторію, не дивно, що часто в історичних романах саме жінки грають головну роль. І з цими жінками краще не зв'язуватися - вони організовують мережу опору, здійснюють революції в світі моди, порушують правила, розбивають серця. Попри перешкоди, з якими ці жінки стикаються, вони або знаходять обхідні шляхи, або просто змітають усі перепони зі свого шляху. Отримайте насолоду від цього. Реальні жінки - це не панянки з романів Остін, які зітхають по лорду, що живе по сусідству; реальні жінки, засукавши свої незручні рукава, вперто йдуть до мети.

Можливість урізноманітнити своє звичне читання

Вам подобаються сімейні драми? Ви обожнюєте трилери? В історичній літературі все це теж є. Романи про Другу світову війну рясніють напруженими моментами. Романи про жінок королівського двору задовольнять вашу спрагу вишуканих розваг і небезпечних адюльтерів. Ми всі любимо рогалики, але якщо нам доведеться до кінця життя їсти щоранку лише їх, це ж буде так нудно. Не розпочинайте нудне життя. Вам зовсім не обов'язково закидати книги своїх улюблених жанрів; просто ризикніть і пориньте в історичний роман, щоб урізноманітнити своє повсякденне життя.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 111)
Попередня новина: Как продлить срок службы ...
Наступна новина: Office 2019,Office 365 и ...

КОМЕНТАРІ

аватар країна
Og420kuhs - 11.01.21

ну что тут скажешь…

аватар країна
No_One_Lives_Forever - 11.01.21

Действительно интересная тема.

аватар країна
InSaid - 11.01.21

детальніше ласка

аватар країна
tesarat - 11.01.21

Чудово ..

аватар країна
ebloo - 11.01.21

хороша ідея.

аватар країна
telemander - 11.01.21

Актуальна і свіжа інфа

аватар країна
Kukurdaeba - 11.01.21

Знакомый стиль...

аватар країна
shaxmin - 11.01.21

Коротше, справа до ночі. Після статті реально розморило ... Пішов спати.

аватар країна
mikk93 - 11.01.21

Мало почуттів .. але красиво ...

аватар країна
okinawa - 11.01.21

Реальная тема

аватар країна
marrykill4 - 11.01.21

Може Ваш сайт навіть підніметься у видачі за такий матеріал.

аватар країна
predve4niy - 11.01.21

Портал просто супер!