Henley Passport Index: українці мають безвізовий в’їзд до 130 країн чи територій

Henley Passport Index: українці мають безвізовий в’їзд до 130 країн чи територій

12.01.21 09:36 0 357
Громадяни України наразі мають можливість безвізового в'їзду до 130 країн чи територій, свідчать останні дані паспортного індексу Henley Passport Index за підсумками року, який оприлюднила компанія Henley & Partners.

Завдяки цьому Україна нині стоїть на 41-й «сходинці» цього рейтингу разом із тихоокеанською державою Ватунау.

Водночас, українці ще потребують візи для 96 напрямків, свідчать дані дослідження.

Найкращі позиції, згідно з Henley Passport Index, нині мають Японія (191 безвізовий напрямок); Сінгапур (190); Німеччина та Південня Корея (по 189); Фінляндія, Італія, Людсембург, Іспанія (по 188); Австрія та Данія (по 187).

Найскладніше подорожувати громадянам Пакистану (26 безвізових країн); Іраку (28); Сирії (29); Пакистану (32); Сомалі та Ємену (33).

За цим дослідженням візою вважається дозвіл на в'їзд, для отримання якого треба звертатися особисто. До «безвізових» країн чи територій цей індекс зараховує й ті, які видають візи при прибутті або електронні дозволи на в'їзд, що видаються без звичних візових формальностей.

Згідно з глобальним рейтингом паспортів Passport Index, що проводить дослідження за іншою методологією, Україна посідає 61-е місце із 199 країн і територій. Попереду – Сейшельські острови (60-е місце), позаду (62-е місце) –острівна держава в Карибському морі Тринідад і Тобаго. Серед лідерів рейтингу Passport Index Німеччина, Швеція, Фінляндія, Іспанія, Данія.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Індонезії втратили ...
Наступна новина: США: суддя заблокував ...

КОМЕНТАРІ