У Москві поховали видатного українця – доктора Тараса Дудка

У Москві поховали видатного українця – доктора Тараса Дудка

12.01.21 08:35 0 373
У Москві поховали останнього голову нині забороненого російською владою Об'єднання українців Росії, небожа режисера Олександра Довженка доктора Тараса Дудка. Лікар-психіатр, нарколог за фахом, активний член української громади Москви, в якій прожив понад 40 років, пішов з життя 3 січня на 81 році, повідомляє Російське товариство психіатрів на своєму сайті.

Тарас Дудко активно виступав проти незаконної анексії Криму, проти гонінь на українські культурні та громадські інституції в Росії – Національний культурний центр на Арбаті, бібліотеку, школу, аматорський український театр «Еней».

Перебуваючи в Україні та беручи участь у роботі Світового конгресу українців у 2017 році, Тарас Дудко сказав в інтерв'ю Радіо Свобода, що для нього «це трагедія, що робиться в Росії проти України».

«Справжня війна, війна фізична, економічна, ідеологічна. Війна, яка заважає Україні розвиватись і разом з тим та війна перетворює Росію у ще більш агресивну державу», – сказав тоді Тарас Дудко. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: ?Все українське у Росії знищується, жодної української школи – Тарас Дудко

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Одному із затриманих за ...

КОМЕНТАРІ