Інтернет-ЗМІ: переваги та недоліки

Інтернет-ЗМІ: переваги та недоліки

13.01.21 13:22 2 1635

Покоління мілленіалів сьогодні практично не користується звичними для багатьох паперовими ЗМІ. Схожа ситуація склалася й з телебаченням. Популярність традиційних засобів масової інформації підтримується, переважно, старшим поколінням, проте і воно з кожним роком все краще усвідомлює переваги інформаційного простору Інтернету. Далі, ми поговоримо про те, чому новини України краще читати онлайн.

Переваги інтернет-ЗМІ

Основними плюсами новинних сайтів є:

  • Соціальність. Людина потребує спілкування, адже вона соціальна істота. Саме тому інтернет-видання запропонували користувачам можливість обговорювати новини з іншими читачами. Практично кожна публікація на новинних сайтах доступна для коментування. Користувачі можуть запропонувати своє бачення питання, висловити побажання або доповнити інформацію. Крім того, часто інтернет-ресурси інтегруються з соцмережами, дозволяючи поділитися публікацією зі своїми друзями.
  • Безкоштовність. Щоб почитати інтернет-газету, користувачеві не доведеться нічого купувати. Всі новини в Мережі доступні безкоштовно, при цьому часто вони більш об'ємні та актуальні, ніж в друкованих виданнях.
  • Зручність. Отримати відомості з інтернет-видання максимально просто та зручно, досить комп'ютера або смартфона та підключення до Мережі. Наприклад, користувачі, яких зацікавила погода в Києві, можуть в будь-який момент вивчити відповідну інформацію онлайн, не витрачаючи свій час на перегляд прогнозу погоди по ТБ. Причому зробити це можна не тільки вдома, але й під час очікування в черзі або поїздки на роботу.
  • Актуальність. Для друку тиражу газети буде потрібен певний час, тоді як в інтернеті оновлювати інформацію можна в лічені хвилини. Саме тому відомості в Мережі можуть бути найбільш оперативними. Багато видань пропонують новинні стрічки в режимі реального часу, коли події висвітлюються в міру їх розвитку.

Основні недоліки інтернет-ЗМІ

Звичайно ж, мають інтернет-видання і свої мінуси:

  • Перш за все, таку "газету" не можна помацати (відчути в руках). Багато читачів, перш за все представники старшого покоління, сприймають надруковане слово більш серйозно.
  • Крім того, читання онлайн за допомогою різних гаджетів створює додаткове навантаження на очі. Разом з тим розвиток технологій в майбутньому може розв'язувати цю проблему.
  • Ну і, звичайно ж, обов'язковість наявності доступу в Інтернет має свої складності. У деяких віддалених місцевостях забезпечити якісне з'єднання поки що проблематично.

Але попри незначні мінуси інтернет-виданнями користується значна частина населення, і кількість читачів таких сайтів стає дедалі більше.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Попередня новина: Как производится резина?
Наступна новина: Меблі з натурального ...

КОМЕНТАРІ

аватар країна
Banana322 - 13.01.21

вот это позитив) просто класс)

аватар країна
mur_murka - 13.01.21

Може Ваш сайт навіть підніметься у видачі за такий матеріал.