Китайська вакцина від коронавірусу у Бразилії виявилася ефективною лише на 50% – WSJ

Китайська вакцина від коронавірусу у Бразилії виявилася ефективною лише на 50% – WSJ

14.01.21 14:29 0 351
Створена китайською компанією Sinovac Biotech вакцина від COVID-19 продемонструвала набагато нижчу ефективність в результаті випробувань, проведених в Бразилії, ніж та, що була спочатку заявлена виробником. Про це пише The Wall Street Journal.

За результатами тестування вакцини, в якому брали участь 12 тисяч добровольців, її ефективність склала 50 відсотків. Це перше повністю завершене випробування вакцини за межами Китаю. Минулого тижня бразильський інститут Butantan, який проводив дослідження, оголосив про те, що ефективність вакцини досягає 78 відсотків. Однак у відповідь на критику бразильських вчених, які звинуватили інститут у введенні громадськості в оману, уточнив, що з початкових даних були виключені випадки захворювань «дуже слабкою формою» COVID-19.

Як зазначає WSJ, вакцину Sinovac висловили бажання отримати країни, що не мають коштів для масштабної закупівлі вакцин західного виробництва, які демонструють значно більш високу ефективність. Бразилія замовила 100 мільйонів доз китайської вакцини. Переговори про закупівлі ведуть ще сім латиноамериканських країн. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: ВООЗ: колективний імунітет до COVID-19 навряд чи сформується в 2021 році

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Якутський шаман Габишев ...
Наступна новина: ЦВК Казахстану озвучила ...

КОМЕНТАРІ