Автокосметика: що потрібно знати?

Автокосметика: що потрібно знати?

15.01.21 09:55 0 705

Будь-який автовласник прагне до того, щоб його машина виглядала доглянутою і як можна довше зберігала бездоганний зовнішній вигляд. Існують різні засоби, які допомагають підтримувати чистоту салону і відкритих поверхонь кузова. До них відносять засоби для чищення, миючі, захисні, поліруючі препарати та хімікати. Спробуємо розібратися з кожним видом автокосметики докладніше. Ну а розповість нам про це співробітник інтернет-магазина https://www.automotozip.com.ua/, в якому безпосередньо можна купити автокосметику в Україні.

Що включають в поняття «автокосметика»?

Основні три компонента, які входять до переліку косметичних засобів по догляду за автомобілем, представляють собою:

  • поліролі;
  • очисники;
  • автошампуні.

Як правило, автошампуні потрібні для догляду за лакофарбовими поверхнями кузова. Автошампунь надає блиск, оберігає від подряпин, відмінно видаляє бруд, так як містить поверхнево-активні речовини. Піноутворення у автошампунів посилене в порівнянні з домашніми миючими засобами. Крім того, у останніх підвищений рівень pH, і це загрожує руйнуванням автопокриття. Тому не можна використовувати домашні (а тим більше кухонні) засоби для догляду за автомобілем. Шампуні можуть посилювати виразність і яскравість кольору. Поліролі використовуються після миття і повної сушки кузова. Поліролі дозволяють обробленим поверхням блищати, оновлюють кольори і роблять їх більш яскравими. Очисники позбавляють авто від забруднень різних типів.

Класифікація автошампунів

Шампуні поділяються за принципом готовності до вживання на:

  1. готові;
  2. шампуні-концентрати (порошки або в рідкому вигляді).

За способом застосування автошампунь буває:

  • для ручного миття;
  • для безконтактного миття.

За принципом дії автомобільний шампунь може бути:

  1. очищувачем;
  2. кондиціонером;
  3. поліролем з воском;
  4. шампунем з воском.

Правильно обраний шампунь здатний захистити автомобіль від дії ультрафіолетових променів і солі, очистити від смоли, слідів комах і інших забруднень, «лікувати» від мікротріщин. Всі шампуні полегшують мийку автомобіля.

Класифікація поліролей

Поліролі для скла перетворюють скло в поверхню бездоганнох чистоти і прозорості. Позбавити від помутніння можуть і фари з підфарниками, якщо використовувати поліроль для скла.

Хромовані частини автомобіля допомагають захистити поліроль відповідного призначення. У нього антикорозійна функція, що дозволяє утворювати спеціальну плівку на хромованих частинах.

Щоб гума автомобільних шин була пластичною і водночас яскравою, використовують поліроль для шин. Останній робить невидимими мікротріщини, а також захищає від ультрафіолетових променів. Бувають поліролі для догляду за шинами захисними, очисними та поліруючими.

Найпоширенішим видом автомобільних поліролей є ті, які призначені для догляду за лакофарбовим покриттям. За допомогою таких засобів можна захистити фарбу від забруднень, води, плям масла й ін., бо створюється додатковий шар на поверхні.

Всередині автомобіля, в салоні, безліч поверхонь із пластику. Вони часто мають статичне тяжіння і просто притягують пил. Поліроль створює антистатичний ефект, очищає поверхні та надає їм блиск.

Поліролі можуть бути абразивними, які ліквідовують пошкоджений верхній шар лакофарбового покриття (подряпини, плями) та захисними. Краще поєднувати їх або використовувати тільки захисний поліроль. Останній спрощує мийку авто, а його тефлонова основа дає можливість оберігати кузов автомобіля протягом півроку від небажаного природного впливу.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Наступна новина: У Рівненській області за ...

КОМЕНТАРІ