Навіщо потрібна охорона праці на підприємстві?

Навіщо потрібна охорона праці на підприємстві?

16.01.21 08:36 3 624

Майже третину свого життя людина проводить на роботі, а в певні моменти він може знаходиться на роботі 12 або 24 години. Саме тому умови праці повинні бути організовані правильним і належним чином. В першу чергу мова йде про створення безпечної і комфортної обстановки на робочому місці. Сюди можна віднести охорону праці, гігієну, правила пожежної та електротехнічної безпеки. Ці заходи повинні бути комплексними.

На багатьох підприємствах, робота пов'язана з несприятливими факторами: висота, електрика і так далі. У цьому випадку кожен працівник і керівник повинен мати певний рівень навичок і дозвіл на роботу. До речі, на сайті https://labor-safety.org/ ви можете знайти детальну інформацію про охорону та гігієну праці, пожежну безпеку на підприємстві.

Що потрібно знати про охорону праці?

Головним завданням кожного роботодавця є турбота про безпеку своїх робочих, так як в кінцевому підсумку саме вони є головною рушійною силою підприємства. Особлива увага приділяється тим, хто працює з потенційно небезпечними факторами. Тут важливий досвід керівників на місцях, тому кожен начальник зміни або бригадир повинен в точності знати всі правила безпеки та мати атестат з охорони праці.

Навчання персоналу і отримання атестата з охорони праці - це не тільки бажання налагодити безпечний процес праці на підприємстві, а й необхідність, яку встановлює законодавство. У разі роботи без атестації на керівника можуть бути накладені адміністративні, дисциплінарні, матеріальні або кримінальні заходи. Варто зазначити, що покарання може бути накладено як на окремого керівника або начальника зміни, так і на юридичну особу в цілому, оскільки саме компанія відповідає за всіх працівників на підприємстві.

В середньому процес навчання і отримання атестата займає 40 днів, але якщо проходити дистанційне навчання, то терміни знижуються до декількох днів і без відриву від виробництва. Атестат з охорони праці для керівника видається строком на 3 роки, після чого необхідно повторне навчання.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 121)
Наступна новина: У 2020 році в ході бойових ...

КОМЕНТАРІ

аватар країна
SVA13 - 15.01.21

ну, нічо так ... в загальному.

аватар країна
alxee - 15.01.21

Кожна стаття автора відмінна від попередньої. Висновок: читати автора :)

аватар країна
Sandyeee - 15.01.21

хороша ідея.