У Франції прокуратура перевіряє отримання Саркозі грошей із Росії

У Франції прокуратура перевіряє отримання Саркозі грошей із Росії

18.01.21 09:49 0 393
Національна фінансова прокуратура Франції 15 січня підтвердила, що розпочала попереднє розслідування щодо колишнього президента країни Ніколя Саркозі в зв'язку з укладеним ним контрактом на 3 мільйони євро з російською страховою компанією «РЕСО-Гарантия».

Справа розслідується за підозрами в «торгівлі впливом» і відмиванні коштів. Про це повідомляють французькі видання Mediapart і Le Monde. За даними Mediapart, розслідування триває з літа 2020 року, після того, як служба фінансової розвідки звернула увагу прокуратури на контракт колишнього президента з російською компанією.

Ніколя Саркозі на початку 2020 року одержав виплату в розмірі 500 тисяч євро в межах підписаного роком раніше контракту на консультаційні послуги на загальну суму 3 мільйони євро. Співвласники «РЕСО-Гарантия» Сергій та Микола Саркісови підтвердили Mediapart, що найняли Саркозі як «спеціального радника» і голову консультаційної ради правління компанії.

«Правосуддя має намір з'ясувати, чи діяв колишній глава держави тільки як консультант, що було б абсолютно законно, чи він брав участь у потенційно злочинній лобістській діяльності від імені російських олігархів», – пише Mediapart. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Експрезидентові Франції Саркозі висунули нові звинувачення

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Запоріжжі вшанували ...
Наступна новина: Держава має залучати ...

КОМЕНТАРІ