Німеччина тимчасово припинила дозвіл на будівництво «Північного потоку-2»

Німеччина тимчасово припинила дозвіл на будівництво «Північного потоку-2»

19.01.21 09:14 0 426
Німецька недержавна організація «Союз охорони природи та біорізноманіття» оскаржила виданий Федеральним морським і гідрографічним агентством дозвіл на будівництво ділянки газопроводу «Північний потік-2». Аналогічну скаргу подала ще одна природоохоронна організація – Deutsche Umwelthilfe, повідомляє німецька телерадіокомпанія NDR1.

У Федеральному агентстві підтвердили журналістам подачу екологами скарг, зазначивши, що поява таких заперечень означає, що дія виданого відомством дозволу на проведення робіт тимчасово припиняється.

15 січня агентство продовжило термін дозволу на будівництво російського газопроводу до кінця травня. Згідно з повідомленням на сайті регулятора, компанія-оператор газопроводу може розпочати будівельні роботи негайно.

«Північний потік-2» має доставляти російський газ до Німеччини в обхід України по дну Балтійського моря. Кілька країн Євросоюзу, Україна та США вважають, що проєкт дасть Москві можливості посилити тиск на ЄС і Україну.

Учасники будівництва перебувають під американськими санкціями. Вони ж загрожують компаніям, які надають непряму підтримку будівельникам, наприклад страховим компаніям. Через це в грудні 2019 року будівництво зупинилося. Тоді залишалося провести близько 160 кілометрів лінії з 1230. Через рік укладання труб продовжилося, зараз дозвіл на будівництво видали всі країни на шляху газогону. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Німеччина: хто буде наступником Меркель на чолі її партії? Два з трьох кандидатів виступають проти «Північного потоку-2»

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Росія висилає двох ...
Наступна новина: Аспірант Московського ...

КОМЕНТАРІ