Влада Росії заявила,що Туркменистан зареєстрував вакцину Sputnik V

Влада Росії заявила,що Туркменистан зареєстрував вакцину Sputnik V

19.01.21 08:42 0 402
Російський фонд прямих інвестицій заявив, що Туркменистан зареєстрував російську вакцину від коронавірусу Sputnik V. Попри це Ашгабат стверджує, що у країні немає підтверджених випадків захворювання на COVID-19.

«Туркменистан став першою країною в Центральній Азії, яка офіційно схвалила використання вакцин Sputnik V на своїй території», – мовиться у заяві фонду, який сприяв розробці вакцини. У фонді додали, що вакцина була зареєстрована за дозволом на екстрене використання без додаткових клінічних досліджень.

Туркменистан – єдина країна в Центральній Азії, яка досі офіційно не повідомляла Всесвітню організацію охорони здоров'я про випадки захворювання на COVID-19. У серпні ВООЗ висловила занепокоєння збільшенням кількості нетипових випадків пневмонії у Туркменистані та безрезультатно закликала Ашгабад дозволити організувати незалежні тести на коронавірус у країні. Туркменські чиновники дотримуються своєї версії статистики, відповідно до якої не зафіксовано випадків зараження. Попри це ознаки спалахів хвороби спостерігаються у школах та лікарнях, все більше людей госпіталізують. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Президент Туркменистану доручив вивчити користь кореня солодки для боротьби з COVID-19

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ