У Росії затримали поліцейського,який міг передати Bellingcat дані про отруєння Навального

У Росії затримали поліцейського,який міг передати Bellingcat дані про отруєння Навального

20.01.21 12:26 0 359
У Росії Слідчий комітет порушив кримінальну справу про зловживання посадовими повноваженнями проти співробітника поліції з міста Самара, його підозрюють у наданні інформації для розслідування Bellingcat про отруєння Олексія Навального. Цей поліцейський міг перевіряти поїздки громадян Росії, яких у розслідуванні міжнародної журналістської групи назвали співробітниками ФСБ, причетними до замаху на опозиційного політика.

Про затримання підозрюваного повідомляє РБК з посиланням на два джерела, одне з яких працює в регіональному МВС. Старший лейтенант Кирило Чупров працює у відділі поліції в центрі Самари, він відправлений під домашній арешт. Ще один його колега проходить службову перевірку. Оперативним супроводженням справи займається ФСБ, в Самару приїжджала група співробітників із Москви, стверджує джерело РБК.

Чупров підозрюється в тому, що надав інформацію з бази даних «Розшук – Магістраль» сторонній особі, розповіло джерело. Прізвища, які він перевіряв, згодом були опубліковані в розслідуванні про замах на Навального. Поліцейському загрожує до 10 років позбавлення волі. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: До отруєння Навального причетна ФСБ – розслідування Bellingcat і партнерів

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопільщині за ...
Наступна новина: МОН про скасування ...

КОМЕНТАРІ