Тернопілля: «При зміні ціни на газ громадянам,які отримають субсидію,хвилюватися не варто»,- Олег Воронка

Тернопілля: «При зміні ціни на газ громадянам,які отримають субсидію,хвилюватися не варто»,- Олег Воронка

20.01.21 11:15 0 365
Зміна тарифів жодним чином не вплине на отримувачів субсидії. Про це повідомляє заступник департаменту соцзахисту ОДА Олег Воронка.

«Громадянам, які уже отримують субсидію, хвилюватися не варто. Їм вона вже призначена на опалювальний сезон 2020-21 років. Згідно з постановою про надання субсидії, передбачено, що у разі зміни тарифів на житлово-комунальні послуги, розмір субсидії перераховується в автоматизованому режимі. Тому не потрібно подавати ніяких додаткових звернень та документів», - розповідає Олег Воронка.

Також Уряд прийняв рішення щодо змін порядку надання субсидій. За словами Олега Воронки, тим громадянам, яким відмовили в отриманні субсидії, зараз варто звернутися до місцевих управлінь соціального захисту населення за місцем проживання для перевірки права на отримання допомоги.

Відтак, відповідно до змін, житлова субсидія може призначатися:

- на загальних підставах особам, які набули право власності на житло протягом 12 місяців перед зверненням за призначенням субсидії, зокрема, шляхом успадкування, та особам, які не мають доходів і відповідно до законодавства звільнені від сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування (на житлова субсидія їм може призначатися лише за рішенням комісії);

- за рішенням комісії домогосподарствам, у складі яких є особи, що офіційно працюють за кордоном у країнах, з якими Україною не укладено договорів про соціальне забезпечення, або перебувають за кордоном у період догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку;

Також передбачена можливість призначення на загальних підставах житлових субсидій, державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім'ям та допомоги на дітей одиноким матерям, особам, яким надається допомога по частковому безробіттю на період карантину, без вимоги обов'язковості сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування у розмірі, не меншому від мінімального, сумарно протягом трьох місяців у періоді, за який враховуються доходи, при призначенні цих видів державної допомоги.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Джонсона заявили про ...

КОМЕНТАРІ