Білоруський блогер Лосик голодує вже шостий тиждень,його життя під загрозою

Білоруський блогер Лосик голодує вже шостий тиждень,його життя під загрозою

21.01.21 11:32 0 369
Здоров'я консультанта з питань соцмереж білоруської служби Радіо Свобода Ігоря Лосика погіршується, він голодує вже шостий тиждень поспіль. Про це 20 січня повідомила білоруська служба Радіо Свобода.

Лосик протестує проти свого попереднього ув'язнення на пів року та нових звинувачень влади Білорусі. Йому загрожує до восьми років в'язниці.

Адвокат Лосика Дмитро Лепретор заявив, що його підзахисний, якого він відвідав у в'язниці в Жодино, починає відчувати слабкість і має проблеми з підтримкою стабільного артеріального тиску.

Президент Радіо Свобода Тед Ліпієн висловив глибоку стурбованість погіршенням стану здоров'я Лосика та повторив неодноразові заклики керівництва щодо його звільнення.

«Ігор Лосик не зробив нічого, щоб заслужити цю долю, окрім прагнення бути відповідальним журналістом та хронікером подій у Білорусі. Лосика не мали права арештовувати і забирати від його родини. Білоруська влада має усвідомити, що незабаром може бути пізно виправити цю страшну несправедливість», – заявив Ліпієн. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Керівництво Радіо Свобода виступило із заявою через арешти 6 співробітників у Білорусі

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ