США назвали геноцидом переслідування уйгурів у Китаї

США назвали геноцидом переслідування уйгурів у Китаї

21.01.21 11:43 0 351
Держсекретар США Майк Помпео 19 січня назвав геноцидом переслідування уйгурського населення в Китаї. США стали першою країною в світі, що на офіційному рівні так визначила події в КНР. Це було зроблено в останні години перед інавгурацією обраного президента Джо Байдена.

«Я впевнений, що відбувається геноцид, і що ми стали свідками систематичних спроб зі знищення уйгурського населення владною Компартією», – ідеться в заяві Помпео, розміщеній на сайті Білого дому. У повідомленні вказано, що адміністрація Трампа впродовж чотирьох років називала Компартію Китаю тим, чим вона є – «марксистсько-ленінським режимом, який панує над багатостраждальним китайським народом за допомогою промивання мізків і грубої сили».

Багато країн світу звинувачують Китай у запроторенні в табори понад мільйона мусульман-уйгурів. Згідно зі свідченнями очевидців, ув'язнених піддають ідеологічній обробці, змушуючи відмовлятися від своєї культури, релігії та мови. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Посол Китаю в ООН розкритикував Велику Британію через її позицію щодо уйгурської меншини

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Мадриді стався ...

КОМЕНТАРІ