Промислові сонячні електростанції можуть бути мобільними

Промислові сонячні електростанції можуть бути мобільними

21.01.21 22:25 4 887

Комунальне підприємство штату Південна Австралія SA Water з кінця грудня будує найбільшу у світі портативну фотоелектричну установку поруч з водосховищем Хеппі-Веллі, що знаходиться біля міста Аделаїди. Всього на ділянці площею 12 гектар буде встановлено понад 30 тисяч фотомодулів загальною потужністю 12 МВт. Як очікується, вони будуть виробляти понад 17 МВт • год енергії на рік.

У новій сонячної електростанції Хеппі-Веллі використовують фотопанелі Maverick від австралійської компанії 5B. Ці складні модулі поставляються в зібраному стані, що дозволяє їх встановлювати всього за один день. Крім того, такі сонячні батареї при необхідності можна по кілька разів демонтувати та розташовувати в іншому місці.

«Ця фотоелектрична установка має потужність, що майже вдвічі перевищує потребу в електроенергії водоочисної станції Хеппі-Веллі, і дозволяє знизити викиди більш ніж на 7600 тонн», - заявив глава SA Water Девід Райан.

Сонячна електростанція Хеппі-Веллі — це тільки один з тридцяти п'яти проектів, які SA Water планує створити по всій південній Австралії в рамках проекту «Енергетичне майбутнє з нульовими витратами». Його основна мета скорочення витрат на електроенергію.

Комунальне підприємство заявило, що інвестує понад $ 228 млн. в установку понад 500 тисяч сонячних модулів. Сумарно вони повинні виробляти близько 242 ГВт • год екологічно чистої електроенергії щороку. Сонячні електростанції передбачається об'єднати з накопичувачами енергії загальною потужністю 34 МВт • год.

В рамках проекту вже встановлено близько 160 тисяч фотопанелей. Їх розміщують на різних підприємствах SA Water, таких як:

  • Боліварська очисні споруди;
  • опріснювальні установки Аделаїди;
  • основні насосні станції вздовж трубопроводу Морган-Уайалла.

Очікується, що монтаж фотоелектричної установки Хеппі-Веллі завершать на початку 2021 року. Виробляється їй електроенергія буде використовуватися для очищення та транспортування води з водосховища Хеппі-Веллі, з якого надходить понад 40 % питної води, що споживається в Аделаїді, п'ятому за величиною місті Австралії.

Аналогічний проект планує створити комунальна компанія Melbourne Water. У грудні вона заявила про намір почати в січні 2021 роки будівництва сонячної електростанції потужністю 19 МВт на Східній очисній станції в Мельбурні, столиці штату Вікторія.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 104)
Попередня новина: Для чого люди купують ...
Наступна новина: Современные методы лечения ...

КОМЕНТАРІ

аватар країна
beetrootfollower - 22.01.21

Завжди приємно читати розумних людей. Дякуємо!

аватар країна
predve4niy - 21.01.21

подробней пожалуйста

аватар країна
LeClitCommander - 21.01.21

я уже писала об этом в своем блоге

аватар країна
Sofisa - 21.01.21

лучше и не скажешь