Ведучі 1+1 приміряли екологічні шуби з коноплі від українського дизайнера зі світовим ім’ям

Ведучі 1+1 приміряли екологічні шуби з коноплі від українського дизайнера зі світовим ім’ям

22.01.21 00:16 0 1109

Єгор Гордєєв і Неля Шовкопляс в ранковому прямому ефірі Сніданок з 1+1 відкрили щорічну найпрестижнішу премію у галузі моди Best Fashion Awards і нагородили еко-дизайнерку

Зіркові телеведучі Єгор Гордєєв і Неля Шовкопляс разом з засновницею Ukrainian Fashion Week і премії Best Fashion Awards Іриною Данилевською вручили нагороду у спеціальній еко-номінації від гуманістичного руху UAnimals. Її отримала дизайнерка Оксана Дево, яка створює одяг, взуття і речі для дому із конопляної тканини і матеріалів.

“Під час виробництва тканини з коноплі витрачається на 95 відсотків менше води, ніж у процесі роботи з бавовною. Дуже важливо, аби в одязі та у вашому домі стало більше рослинного”, — розповіла еко-дизайнерка Оксана Дево.

Новина про перемогу для Оксани стала справжньою несподіванкою — ведучі 1+1 й Ірина Данилевська тримали інтригу до останнього. Дизайнерка ж була впевнена в тому, що її запросили у студію поговорити про свідоме споживання та екологію. Здивуванню Оксани не було меж, коли їй вручили статуетку та привітали з перемогою.  

Телепара Сніданку Єгор і Неля просто в ефірі приміряли теплі шуби білого кольору з конопляного хутра від переможниці-дизайнера й оцінили інноваційне рішення. Це натуральні легкі двосторонні шуби, що пропускають повітря, але при цьому дуже теплі. Їх здатність тримати тепло оцінили у Норвегії і Китаї. Разом з тим, конопляне хутро повністю біорозкладне, тож не шкодить природі.

У зв’язку з карантинними обмеженнями, одинадцята модна премія стартувала під час ефіру ранкового шоу Сніданок з 1+1, а продовжили церемонію у форматі онлайн в zoom.

Вже другий рік поспіль під час церемонії Best Fashion Awards 2020 вручили нагороду у спеціальній номінації Cruelty-free fashion від гуманістичного руху UAnimals, керівник якого Олександр Тодорчук.

“Премія Best Fashion Awards і Cruelty-free fashion — не про світські заходи і гламури. Це про те, що життя триває. Люди придумують, створюють нове з «чогось», а не з «когось», і перемагають”, — сказав ведучий Єгор Гордєєв.

Засновниця Ukrainian Fashion Week Ірина Данилевська закликала глядачів бути більш етичними і екологічними та розумно споживати.

“Fashion-індустрія, як і всі інші, постраждала через пандемію COVID-19. За нашими опитуваннями, приблизно від 40% до 50% дизайнерських брендів знизили свої прибутки. В цей складний час ми продовжуємо підтримувати українських дизайнерів. Минулого року завдяки ініціативі UAnimals у світі моди з’явилась ще одна спеціальна премія — Cruelty-free fashion — без жорстокості! Премія вручається дизайнерам, які не працюють з матеріалом тваринного походження. Віримо, що по закінченню всесвітньої пандемії, фешн-індустрія набере обертів, а поки що ми тримаємось”, — сказала засновниця UFW Ірина Данилевська.

Українські шуби з конопляного хутра вже залучились своїми прихильниками у всьому світі. Рослина конопля — одна з найдавніших сільськогосподарських культур, що вирощується в Україні — вже понад 100 років спеціальними установами, що займаються селекцією.

Автор: УкрЗахідІнформ .

фото

фото

фото

фото
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 102)

КОМЕНТАРІ