Європарламент схвалив резолюцію на підтримку Навального

Європарламент схвалив резолюцію на підтримку Навального

22.01.21 09:10 0 392
Європейський парламент 21 січня схвалив резолюцію н підтримку російського опозиційного політика Олексія Навального.

У документі, зокрема, вимагається, від керівництва ЄС зупинити будівництво «Північного потоку-2» та запровадити санкції проти фізичних та юридичних осіб, причетних до рішення про затримання та арешт Навального.

У резолюції міститься пропозиція запровадити санкції проти «олігархів, пов'язаних з режимом, та членів найближчого оточення Володимира Путіна», як і «пропагандистів зі ЗМІ», а також членів їх сімей. Обмежувальні заходи можуть передбачати заморожування активів, які знаходяться у ЄС, та заборона на в'їзд на територію блоку.

Члени Європарламенту вимагають негайно звільнити Навального з-під варти, припинити переслідування його та його прихильників, а також придушення політичної опозиції. Також у резолюції згадується про відповідальність влади Росії за отруєння Навального і висловлюється солідарність з «демократичними силами» в Росії.

Навального у документі називають «надією для тих в Росії, хто вірить в можливість демократії, політичного плюралізму та відповідальності влади в цій країні». Також міститься заклик забезпечити вільні і справедливі вибори в Держдуму.

За документ голосував 581 депутат – представники найбільших фракцій Європарламенту, проти – тільки 50. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: «Звичайна камера, не VIP»: де сидить російський опозиціонер Навальний? 

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Торік на залізничних ...
Наступна новина: На Тернопіллі зарплати ...

КОМЕНТАРІ