Правозахисники закликають Росію зупинити переслідування Навального та його соратників

Правозахисники закликають Росію зупинити переслідування Навального та його соратників

24.01.21 10:41 0 360
Міжнародна правозахисна організація Human Rights Watch закликає російську владу зупинити переслідування ув'язненого критика Кремля Олексія Навального, а також співробітників його організації «Фонд боротьби з корупцією», на яких чинять тиск і затримують напередодні планованих загальнонаціональних протестів 23 січня.

Щонайменше п'ять соратників 44-річного політика були затримані 21 січня, того ж дня влада застерігала соціальні та новинні мережі від поширення інформації про плановані на суботу акції.

«Влада наказала компаніям, які адмініструють соціальні мережі, зняти всі повідомлення, що закликають людей брати участь в акціях протесту, погрожуючи солідними штрафами за невиконання (цього наказу)», – ідеться в заяві Human Rights Watch.

Правозахисники закликають «припинити ці незаконні напади на свободу слова та замість цього зосередитись на заходах безпеки для захисту тих, хто хоче зібратися мирним шляхом». «Люди мають повне право на мирний протест проти несправедливості… і влада зобов'язана дозволити їм безпечно це робити», – наголосили у Human Rights Watch. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: У Росії відкрили кримінальну справу за заклики вийти на підтримку Навального

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У 2020-му НБУ отримав 2,18 ...
Наступна новина: Росія: у Москві та ...

КОМЕНТАРІ